Vineri 20 Septembrie

Inconștiență în trafic! Șoferul unui BMW riscă să ajungă la închisoare, după ce a consumat o substanță „energizantă” și s-a urcat la volan


Un clujean riscă să ajungă la închisoare, după ce a fost prins la volanul BMW-ului său, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive. Tânărul a fost testat pozitiv la 4 tipuri de substanțe interzise, după ce ar fi consumat un praf alb, cu proprietăți energizante, despre care știa că este ilegal. 

La începutul acestei săptămâni, magistrații de la Judecătoria Turda au dispus începerea judecății în cazul tânărului care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Potrivit anchetatorilor, evenimentul a avut loc la data de 8 iulie 2022, în jurul orei 02:30, când bărbatul conducea autoturismul său marca BMW pe strada Libertății din municipiul Turda, aflându-se sub influența substanţelor psihoactive. În urma unei testări, s-a constatat că bărbatul era pozitiv la metamfetamină, mefedronă, AB-PINACA și amfetamină.

Fiind audiat în cauză, șoferul a declarat că înainte cu 3-4 zile să fie depistat în trafic a fost la o petrecere, unde a consumat pentru prima dată în viață o substanță de culoare albă, despre care i s-a spus că este o substanță energizantă. 

Pentru că nu cunoștea conținutul acelei substanțe, tânărul și-a dat seama că este ilegală, însă a crezut că substanța respectivă va fi eliminată din corp într-un interval de maximum 24 de ore, la fel cum este în cazul alcoolului.

Magistrații de la Judecătoria Turda au reținut că acesta a recunoscut săvârşirea faptei de care este acuzat şi a colaborat cu organele judiciare.

Comentarii Facebook