Înghesuială la Poliție! Aproape toate locurile au fost ocupate după prima sesiune de admiteri la Școala de Agenți de Poliție din Cluj


După ce anul trecut a fost unul dintre cei mai negri pentru învățământul vocațional militar, se pare că în 2024 lucrurile au revenit la normal. Aproape toate locurile au fost ocupate după prima  sesiune de admitere în Școlile vocaționale din MAI, care are loc între  aprilie și iulie 2024.

Astfel, la nivel național, după susținerea probei scrise din data de 15 iunie,  s-au ocupat aproximativ 95% dintre cele 2.932 de locuri aprobate la cele șase școli din România de Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmi și Pompieri sau Protecție Civilă. 

La Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj au fost admiși 290 de candidați, pe cele 304 locuri disponibile.

La Câmpina, la școala de Poliție, pe 1.370 locuri, au fost admiși 1.228 candidați;

La Oradea, la Poliție de frontieră pe 244 locuri au fost admiși 206 candidați.

La  Drăgășani, la Școala de Jandarmi au fost scoase la concurs 356 locuri, pe care au fost admiși 271 candidați;

La Fălticeni, la Jandarmi, pe 356 locuri au fost admiși 244 candidați; 

La Boldești- Scăieni, la Pompieri și Protecție civilă pe 302 locuri, au fost admiși 345 candidați.

Cei care au fost admiși mai trebuie să treacă de examinarea medicală, programată între 19 iunie și 12 iulie. Aceasta are caracter eliminatoriu și va mai diminua procentul.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi afișate la sediul unităților de învățământ și să fie postate pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 19 iulie 2024.

Potrivit Sindicatului Național Al Polițiștilor și Personalului Contractual amintește că anul trecut nici măcar 60% dintre locurile scoase la concurs, în școlile MAI, fiind redusă și ștacheta pentru admiterea în școlile similare din MApN, în sensul renunțării la obligativitatea studiilor liceale și la proba de evaluare scrisă a cunoștințelor.


Comentarii Facebook