Duminica 22 Decembrie

Îngrijirea acasă sau într-o rezidență pentru seniori?



În căutarea celei mai bune opțiuni de îngrijire pentru părinți și bunici, multe persoane se confruntă cu o dilemă majoră: ar trebui să opteze pentru îngrijirea la domiciliu, unde persoana iubită să fie înconjurată de familiaritatea și confortul propriului cămin sau să aleagă o rezidență pentru seniori, unde personalul calificat al centrului asigură îngrijire specializată pentru fiecare rezident în parte?

Haideți să descoperim împreună toate aspectele acestor opțiuni de îngrijire, punând în balanță beneficiile și provocările pe care le aduc fiecare!

ingrijire-acasa-sau-intr-o-rezidenta-pentru-seniori (1).jpg

CONFORT și SIGURANȚĂ pentru persoana iubită

În căldura și familiaritatea propriului cămin, unde fiecare încăpere poartă cu ea o dulce amintire, seniorii pot simți confort și siguranță – elemente cheie în menținerea stării lor de bine. Cu toate acestea, locuințele în care și-au trăit o bună parte din viață nu pot fi considerate cu adevărat locuri sigure și în prezent, dacă nu au fost adaptate nevoilor lor actuale.

Fie că vorbim despre un prag prea înalt, un covor care alunecă sau un cablu uitat în mijlocul încăperii, toate aceste elemente devin un pericol pentru seniorul care nu-și mai poate controla mișcările suficient de bine cât să nu se accidenteze.

Mai mult de atât, în această etapă a vieții, nevoile seniorilor care necesită îngrijire se pot schimba inopinat, iar supravegherea și asistența continuă sunt esențiale în menținerea sănătății și stării lor de bine.

În cadrul unei rezidențe moderne, seniorii beneficiază de supraveghere continuă, sprijin și asistență medicală în situații de urgență, în timp ce trăiesc într-un mediu sigur, ce le îndeplinește nevoile actuale. Echipa rezidenței este pregătită să acționeze rapid și eficient în orice situație, măsură ce reduce stresul și incertitudinea rezidenților și aparținătorilor lor.

ALIMENTAȚIA corectă și sănătoasă, esențială pentru o viață calitativă

Adesea, seniorii care necesită îngrijire se pot confrunta cu pierderea apetitului sau incapacitatea de a mai găti și a se hrăni corespunzător. Alimentația haotică, incorectă are un efect negativ asupra stării lor de sănătate și de aceea este necesar să li se asigure trei mese pe zi, adaptate nevoilor medicale.

Asigurarea unei diete sănătoase și echilibrate poate fi realizată atât la domiciliul seniorului, cât și într-o rezidență pentru seniori.

Aparținătorii care aleg îngrijirea persoanei dragi acasă trebuie să se implice în găsirea unei persoane care să pregătească zilnic meniuri proaspete și sănătoase și sunt nevoiți, de asemenea, să stabilească meniurile. Într-o rezidență pentru seniori, aceste responsabilități sunt preluate de echipa de bucătari, care ține cont de preferințele și nevoile specifice ale fiecărui rezident.

Seniorii au nevoie de SOCIALIZARE și conexiuni emoționale

Singurătatea este una dintre problemele cu care se confruntă mulți dintre seniorii care rămân în locuințele lor. Așteptarea vizitelor din partea rudelor mai tinere și totodată mult mai ocupate devine apăsătoare pentru cei care nu mai au un stil de viață activ și nici alte oportunități de socializare.

Sentimentul de apartenență, interacțiunea socială și conexiunea emoțională joacă un rol important în îmbunătățirea calității vieții la seniori, contribuind la reducerea riscului de depresie, anxietate și declin cognitiv.

Prin participarea la activități de grup, seniorii pot redescoperi bucuria și satisfacția de a face parte dintr-un colectiv. Astfel de interacțiuni nu doar că le oferă șansa de a împărtăși experiențe de viață și povești, dar îi ajută și la menținerea și îmbunătățirea funcțiilor cognitive, la stimularea memoriei.

În rezidențele pentru seniori, locatarii trăiesc în mijlocul unor comunități formate din persoane cu stiluri de viață și interese asemănătoare, ceea ce le oferă oportunitatea de a socializa și crea noi conexiuni. De asemenea, aceștia sunt implicați în activități zilnice de recreere precum: lectură, pictură, cor, jocuri de societate.

cluj-senior-village-rezidenta-pentru-seniori-din-apahida.png

Ținând cont de toate aceste aspecte, decizia de a muta o persoană dragă într-o rezidență pentru seniori reprezintă o investiție pe termen lung în sănătatea și starea sa de bine.

Rezidențele pentru seniori precum Cluj Senior Village sunt locuri sigure, călduroase și confortabile, unde rezidenții au parte de îngrijire de înaltă calitate, trăiesc în mijlocul unei comunități și se bucură de respect și demnitate.

„Seniorii sunt o resursă inestimabilă pentru noi toți. Trebuie să-i punem în valoare și să le oferim locul pe care îl merită, în societatea noastră. Și în România bătrânețea poate fi frumoasă!”, declară Călin Sarchiz, Fondator & CEO Valea Izvoarelor Senior Living – compania care deține și operează Cluj Senior Village.

La Cluj Senior Village, rezidența pentru seniori din Apahida, nevoile celor dragi sunt întotdeauna în centrul atenției. Modern și dotat la standarde înalte, acest loc reprezintă cea mai bună alegere pentru cei care sunt în căutarea rezidenței potrivite pentru o persoană dragă.

Pentru a oferi sprijin în acest proces, compania pune la dispoziție publicului broșura Alegerea corectă a unei rezidențe pentru seniori, care poate fi descărcată de AICI.

Mai multe detalii despre pachetele de servicii sunt disponibile pe website-ul companiei sau la telefon: 0770 822 528 - Nicoleta Phaff, Director Vânzări Cluj Senior Village.

Pentru a vedea cum arată viața la Cluj Senior Village, puteți veni oricând într-o vizită de prezentare.

Viața bună începe acum!

Comentarii Facebook