Duminica 22 Decembrie

Interese uriase pentru musamalizarea culpei medicale comise de profesorul Teofil Pop


Curtea de Apel Cluj a amanat pentru a doua oara dosarul penal in care medicul sef al Serviciului de Anatomie Patologica Cluj din cadrul Spitalului Judetean Cluj, dr. Magdalena Petrescu este judecata pentru infractiunea de neglijenta in serviciu.

 

In prima faza a procesului, dr. Magda Petrescu a fost condamnata la un an de zile de inchisoare, cu suspendare, pentru motivul ca a efectuat o autopsie cu 13 ore mai devreme decat termenul impus de lege, si anume 24 de ore, si ca nu a sesizat Instititul de Medicina Legala Cluj cu privire la moartea violenta a pacientelui Constantin Costea, operat de polipi de prof. dr. ORL Teofil Pop.


La termenul de miercuri, judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au admis cererea facuta de IML si anume de a trimite intreg dosarul penal la aceasta institutie pentru a se putea intocmi raspunsul la solicitarea instantei de judecata.

 

Urmatorul termen a fost fixat pentur data de 7 decembrie.

Incercari evidetente de musamalizare a dosarului

In jurul acestui dosar penal, al medicului Magdalena Petrescu, exista foarte mari interese. De aici si tentativele de musamalizare a culpei medicale comise de medical Teofil Pop in cazul pacientului Constantin Costea. In aceasta poveste, medicul Magdalena Petrescu a jucat rolul celui chemat sa stearga urmele culpei medicale comise de medical Teofil Pop.


Termenul legal dupa care se poate face o autopsie este strict impus de lege, si anume 24 de ore de la momentul decesului. Magdalena Petrescu a efectuat autopsia la 11 ore de la deces si a motivat ca nu a asteptat implinirea termenului de 24 de ore deoarece acesta "cadea noaptea". In plus, raportul de autopsie medicul Magdalena Petrescu nu a trecut cauza mortii, acest lucru fiind recunoscut cu seninatate de acesta. "Probabil ca meningita decedatului se datoreaza perforatiei nazale, care a fost generate de interventia chirurgicala. E adevarat ca la finalul unui raport de autopsie concluzionez ce anume a dus la cauza decesului sau ce anume a provocat afectiunea care a dus la decesul persoanei, dar in cazul decedatului Costea nu am facut referire decat la prezenta meningitei fara sa spun ca aceasta s-ar fi putut instala ca urmare a operatiei de polipi", s-a autoincriminat medicul Petrescu.

IML Cluj raspunde in functie de interese

Un alt argument solid care duce la ipoteza ca intreaga poveste se doreste a fi musamalizata prin achitarea medicului Petrescu si inchiderea dosarului penal in care prof. dr. Teofil Pop este cercetat penal pentru ucidere din culpa se refera la pozitia oscilanta a Instititului de Medicina Legala Cluj.

 

La termenul de azi al Curtii de Apel Cluj, IML Cluj a trimis o adresa prin care spune ca nu poate emite o parere pertinenta legata de cauza in care este judecata medicul Petrescu, pana nu consulta intreg dosarul penal.

 

Culmea este faptul ca aceasta pozitie vine la nici o saptamana dupa ce acelasi Institut de Medicina Legala a emis o expertiza in cazul medicului acuzat de culpa medicala in care se arata ca decesul pacientului Costea Constantin se datoreaza operatiei de polipi efectuate de medicul Teofil Pop. In baza acestei expertize, procurorii de la Parchetul de pe Judecatoria Cluj Napoca a redeschis dosarul penal al medicului Pop.

 

Citeste mai multe...

Doctorul Teofil Pop a fost cercetat penal in alte dosare de malpraxis

Comentarii Facebook