Invazie de ploșnițe urât mirositoare la Cluj! Oamenii sunt disperați: „E plin peste tot, pe plasele geamurilor, în casă, în curte”


Tot mai mulți clujeni au sesizat, în ultima perioadă, prezența ploșnițelor urât mirositoare în municipiul Cluj-Napoca. 

Pe măsură ce se apropie iarna, insectele încearcă să intre la adăpost, în acest caz în locuințele clujenilor. Astfel, ploșnițele au fost văzute pe plasele geamurilor, pe pervazuri, în casele sau curțile oamenilor. 

Un clujean a relatat că situația de anul trecut, când au fost nenumărate reclamații privind insectele, ar putea să se repete și în acest an. 

„Se pare că iarăși e invazie de ploșnițe puturoase, ca și anul trecut. Plin peste tot, pe plasele geamurilor, în casă, în curte... Vă rog să faceți ceva în legătură cu asta odată și odată. Nu e normal să persiste această problemă de atâta timp și să nu fie rezolvată.”, a transmis un clujean într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca. 

Ploșnița marmorată (Halyomorpha halys) este un dăunător nou în România. Este o specie invazivă, fiind o insectă deosebit de periculoasă pentru plante și extrem de deranjantă pentru oameni, întrucât pătrunde în locuințe.

Comentarii Facebook