Duminica 8 Septembrie

Își riscă viața în fiecare zi! Mămică din Cluj-Napoca, nevoită să-și plimbe copilul printre mașini pentru că străzile sunt inaccesibile pentru cărucioare


Mamele care își plimbă bebelușii în cărucioare sau persoanele cu dizabilități sunt nevoite să evite anumite străzi din Cluj-Napoca, din cauza lipsei rampelor de acces. Deplasarea prin municipiu este extrem de dificilă când vine vorba de cărucioare, care fie nu încap pe străzi, fie pietonala nu are rampe de acces sau este plină de scări și borduri înalte. Din păcate, cei care nu vor să ocolească jumătate de oraș se văd nevoiți să circule pe partea carosabilă, un gest care i-ar putea costa viața. 

O mămică din Cluj-Napoca s-a plâns că de fiecare dată când coboară strada Gheorghe Dima spre Platinia este nevoită să meargă cu căruciorul în care se află bebelușul său pe partea carosabilă. Ea a relatat că nu există o altă cale prin ar putea să ajungă în acea zonă, deoarece străzile Mărginașă, Remetea sau Pastorului au zona pietonală cu scări sau borduri foarte înalte. „Alternativa” la care a fost nevoită să apeleze mămica nu numai că este periculoasă, dar provoacă și multe discuții cu șoferii. Femeia susține că nu de puține ori a avut conflicte cu participanții la trafic.

„Am de coborât frecvent de pe strada Gh. Dima, unde am domiciliul, în zona Platinia, cu copil mic, cu cărucior. Din păcate, nu este niciun drum de acces pentru cărucior. Toate străzile care duc de pe str. Dima spre Calea Mănăștur, zona Platinia,: Mărginașă, Remetea, Pastorului, au zona pietonală cu scări cu borduri înalte, ceea ce fac deplasarea cu căruciorul foarte dificilă. Așa că sunt nevoită să merg cu copilul cu caruciorul pe partea carosabilă, fapt foarte periculos mai ales în partea din vecinătatea Căii Mănăștur a str. Mărginașe, unde este dublu sens, iar partea carosabilă este îngustă. Mașinile trebuie să se oprească ca să trec cu căruciorul pe una dintre benzi. Asta duce, pe lângă pericolul iminent, și la situații conflictuale cu anumiți șoferi care trebuie să ajungă și ei la destinație, nu sa aștepte după un cărucior. Va rog sa rezolvați această situație prin adaptarea unei alei pietonale pentru acces cărucior.”, a transmis femeia, într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook