ISU Cluj anunță peste 200 de intervenții la incendii de vegetație uscată: „Incendiile de vegetație uscată pun în pericol bunuri, imobile sau chiar vieți”


Pompierii clujeni atrag încă o dată atenția asupra pericolului reprezentat de incendiile de vegetație uscată. În cursul zilei de marți, 15 martie, pompierii clujeni au desfășurat 24 de intervenții de acest fel în județul nostru. De asemenea, alte 5 incendii de vegetație au fost gestionate de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Una dintre intervențiile mai complexe a fost aseară, în Colonia Sopor. Trei echipaje de la Detașamentele 1 și 2 de pompieri au fost angrenate în stingerea flăcărilor care au afectat o suprafață de peste 50 de hectare.

Vezi: Incendiu uriaș pe Dealul Sopor spre Pata Rât, pentru a doua seară la rând - VIDEO

În ultimele 48 de ore, Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Cluj a aplicat două amenzi contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, unor persoane domiciliate în comuna Florești. În general, neidentificarea responsabililor pentru aceste incendii reprezintă un impediment real. Cu alte cuvinte, persoanele responsabile dau foc, apoi lasă flăcările nesupravegheate și pleacă de la locul respectiv. În cele mai multe dintre situații, solicitarea de urgență vine de la apelanți care doar observă focul scăpat de sub control.

Incendiile de vegetație uscată pot pune în pericol bunuri, imobile sau chiar vieți omenești. Echipajele de pompieri sunt nevoite să intervină și astfel poate fi îngreunată activitatea obișnuită a inspectoratului. Mai exact, în cazul unei urgențe majore, timpul de răspuns riscă să crească, din moment ce salvatorii sunt mobilizați în afara zonelor locuite, pentru misiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată. Vă reamintim că arderea miriștilor, vegetației uscate și resturilor vegetale se efectuează numai după obținerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență constituit la nivelul autorităților publice locale sau persoana desemnată în acest sens. Altfel, punerea focului în astfel de situații este interzisă și se amendează contravențional, potrivit Hotărârii de Guvern 537 din 2007”, anunță ISU Cluj.

Comentarii Facebook