Vineri 27 Septembrie

Jaf de zile mari în două blocuri din Cluj-Napoca. Mai mulți locatari, păgubiți de trei tineri


Trei tineri, dintre care unul minor, au fost condamnați joi, 26 septembrie, de magistrații clujeni, după ce au comis mai multe furturi din boxele de depozitare ale unor blocuri din Cluj-Napoca. Aceștia au fost acuzați de săvârșirea mai multor infracțiuni în două nopți diferite, când au pătruns în subsolurile unor imobile și au furat bunuri în valoare de mii de lei.

În timp ce unul dintre ei s-a ales cu o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare pentru furt calificat, ținând cont că era și recidivist, partenerii lui au scăpat cu pedepse mai ușoare. Celălalt tânăr a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare și obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, iar împotriva minorului de 17 ani a fost luată măsura educativă a asistării zilnice pentru o durată de 6 luni. 

Potrivit anchetatorilor, la data de 12 martie 2024, în intervalul orar 02:00-04:30, cei doi bărbați și minorul de 17 ani au forțat un geam de aerisire, au pătruns în subsolul unui bloc din Cluj-Napoca, au forțat ușile de acces a douăsprezece boxe de depozitare, au răvășit bunurile din interior, iar din cinci boxe au sustras următoarele bunuri: o coasă electrică, o coasă electrică, o foarfecă electrică, prelungitor tip rolă de 50 m lungime, două biciclete, 3 recipiente tip damigeană, cu alcool, a câte 5 1 fiecare, mai multe sticle de băuturi alcoolice (vin, whisky), o undiță, două bare de aluminiu, o oală de inox sub presiune de 4 litri, un flacon de plastic de 5 litri în care se afla țuică de prune, un sac de rafie ce conținea mai multe bunuri (role abrazive, saci de nailon), cinci cabluri de sârmă a câte 4 metri lungime. 

Totodată, la data de 20 martie 2024, în intervalul orar 01:00-04:30, cei trei tineri au forțat geamul de aerisire al altui bloc și, urmând modelul din seara celuilalt jaf, au furat din două boxe următoarele bunuri: o țeavă din cupru de 50 m lungime, o plită electrică, o cutie de gresie, o cutie de faianță. 

Prin acțiunile lor, cei trei au provocat pagube de mii de lei. 

Comentarii Facebook