Duminica 22 Decembrie

Jandarmii clujeni care au castigat procesul cu ministerul de Interne, dati din nou afara


Jandarmii clujeni disponibilizati in urma reformei si reangajati dupa ce au castigat in instanta procesul cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Cluj au fost disponibilizati din nou.

"In aceasta situatie sunt 15 subofiteri operativi de la I.J.J. Cluj care au dat in judecata unitatea militara si conducerea acesteia. Au cerut suspendarea ordinului din iunie 2011 de punere la dispozitie, ordinul de trecere in rezerva si suspendarea examenului de evaluare. Tribunalul Cluj a fost de acord cu aceasta cerere si a hotarat reangajarea lor pe functiile avute anterior examenului de evaluare. Desi instanta dispune 'suspendarea actului administrativ a examenului din iunie 2011, a actelor administrative de punere la dispozitie, precum si a actelor administrative individuale de trecere in rezerva pana la solutionarea pe fond a cererii de anulare a acestor acte',conducerea unitatii ignora decizia instantei si ii repune la dispozitia comandantului unitatii pe o perioada de 3 luni, in speranta ca, dupa cele 3 luni, sa ii poata trece, din nou, in rezerva. Ei au atacat in justitie acest ordin de punere la dispozitie si legalitatea primei puneri la dispozitie (iunie 2001). Asupra primei puneri la dispozitie planeaza suspiciuni cum ca s-ar fi incalcat grav legile militare. Ei mai cer sa se faca publica data la care s-a emis ordinul de punere la dispozitie din iunie 2011 si numarul acestui act.", se arata intr-un comunicat trimis de jandarmi.
 

Acestia reclama o serie de nereguli:

1) Schimbarea locului de desfasurare a examenelor de evaluare de la departamentul logistica la detasamentele de ordine publica si paza.
2) Mutarea subofiterilor tehnici de la logistica la ordine publica si paza. In urma acestei mutari, au devenit subofiteri operativi peste noapte, incalcindu-se legi militare.
3) Numirea subofiterilor tehnici (bucatari, frizeri, instalatori, electricieni, fochisti, zugravi, faiantari, parchetari, soferi, mecanici auto si a celor bin birouri) direct in functie de ordine publica si paza, in timp ce cei care erau pe aceste functii de 18 ani sunt obligati sa dea examen intre ei.
4) Perioada intre afisarea tematicii si pana la examenul de evaluare a fost scurta. S-a afisat tematica in 23.06.2011 si examenul s-a desfasurat in 29.06.2011.
5) Ordinul de punere la dispozitie (din iunie) si criteriile dupa care au fost disponibilizati (trecuti in rezerva) este o enigma pentru cei 15 subofiteri.
6) La aceasta evaluare nu au participat: fratele d-lui colonel Pop Eugen, sotia d-lui colonel Ilca, cuscrii, nasii, finii si consatenii celor din conducerea unitatii, cei de la logistica care lucreaza din plin pe la casele si cabanele sefilor (au cunostinta despre acest aspect dl. general de brigada Litan Aurel, dl. colonel Ilca, dl. colonel Nemes, dl. colonel Pop Eugen, dl. colonel Popescu Doru etc,).
7) Examenele din luna august au fost viciate de catre comisiile si biroul resurse umane care le-au organizat: unora li s-au dat subiectele, altora li s-au pus intrebari voit gresite,etc.
8) Ei nu stiu cand au fost corecte examenele: in luna august cand s-au dat probe fizice (min. nota 7), probe orale (min.nota 7) si scrise din legislatie (min. nota 7), in conditiile in care erau cate unul (1) pe post sau acum cand s-au scos posturi la concurs si au fost ocupate in urma unui simplu interviu. Ei mentioneaza ca au dat in judecata IJJ Cluj (datorita celor mentionate anterior) si nu ministerul administratiei si internelor. Pe "Tribunalul Cluj" se pot vedea dosarele: nr.8685/117/2011 - proces castigat de cei 15 subofiteri nr.838/117/2012 - prin acesta subofiterii ataca legalitatea cele doua ordine de punere la dispozitie si la faptul ca IJJ Cluj nu respecta hotararea instantei de a-i repune pe functiile anterioare evaluarii din iunie 2011. -nr.9447/117/2012 - proces care va incepe in 9 martie 2012 si se refera la anularea actelor administrative emise de IJJ Cluj.

Comentarii Facebook