Judecatorul Gabriel Nasui a incercat sa isi salveze sotia de la faliment. Magistratul este cercetat de CSM
Judecatorul Gabriel Nasui de la Curtea de Apel Cluj a incercat disperat sa salveze firma sotiei, care este executata silit pentru suma de zece miliarde de lei vechi, aproximativ 250.000 de euro.
Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat in data de 8 iunie 2011, in legatura cu aceasta situatie si a demarat o ancheta disciplinara impotriva judecatorului Nasui.
Un alt judecator de la Curtea de Apel Cluj a respins azi cererea firmei Bogdi SRL, patronata de sotia si socrul judecatorului Nasui, de teama sa nu fie tras la randul lui la raspundere de catre Consiliul SUperior al Magistraturii, asta dupa ce a amanat in mod ilegal, de trei ori pronuntarea in acest dosar. SC Bogdi SRL a fost condamnata sa plateasca catre ATE Bank Romania SRL, suma de 935.490 de lei, deoarece nu a onorat la termen un ordin de plata. De altfel, sotia si socrul judecatorului Nasui isi puneau toate sperantele in magistrat.
Stiri de Cluj a descoperit ca dosarul, prin care Bogdi SRL a cerut anularea deciziei irevocabile prin care a fost condamnat sa achite suma de bani, a fost inregistrat la Curtea de Apel Cluj in luna martie 2011, fiind repartizat chiar judecatorului Gabriel Nasui.
Statul magistratilor interzice in mod categoric magistratilor sa judece in dosarele in care sunt supuse judecatii litigii ale lor sau ale mebrilor familiei lor. Incalcarea acestei norme atrage dupa sine raspunderea disciplinara.
Desi avea obligatia sa se abtina de la judecarea dosarului, in data de 1 aprilie 2011, judecatorul Nasui s-a pronuntat favorabil in legatura cu o cerere depusa de Bogdi SRL privind preschimbarea termenului de judecata din data de 9 septembrie, in data de 6 mai. Dupa aceasta data, judecatorul a continuat sa pastreze dosarul pe propriul rol fara ca timp de o luna si patru zile sa se abtina. Astfel, doar pe data de 4 mai 2011, judecatorul Nasui a depus cerere de abtinere, cu doua zile inainte de data fixata pentru judecarea cererii. Dosarul a fost repartizat judecatoarei Mihaela Saracut, colega cu Nasui.
La termenul din data de 6 mai 2011, dosarul s-a amanat din nou pentru data de 19 mai 2011, pe motiv ca trebuie comunicate mai multe documente din dosar celorlalte parti. La data fixata, judecatoarea Saracut s-a abtinut, astfel ca dosarul a ajuns la un alt judecator Simona Al Hajjar, care a amanat sa se pronunte de trei ori, lucru interzis de Codul de Procedura Civila. Articolul 260 din Codul de Procedura Civila prevede faptul ca instanta de judecata poate amana pronuntarea pentru un termen care nu poate fi mai mare de sapte zile.
Acest lucru nu a contat pentru judecatoarea Simona Al Hajjar care a decis sa amane pronuntarea de trei ori, in 27 mai 2011, 3 iunie 2011 si 9 iunie 2011. Motivul invocat pentru acest lant de amanari vizeaza depunerea de concluzii scrise. Azi, Curtea de Apel Cluj, respectiv judecatoarea Al Hajjar, a decis sa respinga cererea SC Bogdi SRL, la doar o zi dupa ce CSM a decis ca sa deschida o ancheta disciplinara pe numele judecatorului Gabriel Nasui.
Judecatoarea Claudia Ilies, purtator de cuvant al Curtii de Apel Cluj a declarat ca situatia in care este implicat judecatorul Nasui a fost discutata de Colegiul de COnducere a Curtii de Apel Cluj. "Presedintele instantei a convocat Colegiul de Conducere pentru a discuta oportunitatea sesizarii inspectiei judiciare a CSM in sensul efectuarii de verificari pentru a stabili daca participarea judecatorului Gabriel Nasui la judecarea unei cereri de preschimbare a termenului de judecata constituie sau nu abatere disciplinara. Colegiul de conducere a Curtii de Apel Cluj a decis oportunitatea sesizarii inspectiei judiciare", a precizat judecatoarea Claudia Ilies.
Citeste si...
Judecatorul Adrian Nasui de la Curtea de Apel Cluj, cercetat de CSM pentru ca si-a favorizat nevasta
0 Comentarii