La cine pot să apeleze persoanele fără adăpost din Cluj? Două centre oferă gratuit cazare, masă și asistență psihologică


În ultimii ani tot mai multe persoane din Cluj-Napoca ajung pe străzi. 

În unele zone din oraș problema a devenit atât de severă încât oamenii fără adăpost și-au  făcut locuri de cazare improvizate unde dorm și trăiesc în condiții insalubre.

Cei care se confruntă cu lipsa unei locuințe pot apela la cele două centre care oferă sprijin persoanelor fără adăpost din Cluj-Napoca.

Centrul de găzduire temporară

Centrul de Găzduire Temporară de pe Strada Oașului numărul 298 oferă cazare, masă, îngrijire medicală, sprijin pentru obținerea actelor, acces la cursuri de calificare, servicii de asistență psihologică și consiliere, precum și posibilitatea de igienizare pentru persoanele care nu au o locuință. 

Acest centru este destinat persoanelor singure care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive şi nu au resursele materiale necesare asigurării alteia şi nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire;

De asemenea aici pot veni tineri proveniţi din centre de plasament care nu au locuinţă sau persoane care anterior au fost în detenţie.

La centru pot apela și persoane cu dizabilităţi a căror autonomie mentală este conservată, iar cea locomotorie este total sau parţial menţinută dar și persoane suferinde de boli cronice netransmisibile.

 Telefon: 0371-328.734 / 0372-790.066  Email: cgtcluj@gmail.com

Atenție! Nu pot beneficia de serviciile oferite persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor, persoanele cu boli contagioase, persoanele aflate în episod psihotic, precum şi cele cunoscute ca violente.

Centrul social de urgență 

Centrul social de urgență, situat pe Strada Dragoș Vodă numărul 36-38, Cluj, oferă  cazare temporară (până la 6 luni, cu posibilitate de prelungire), masă, spații de igienizare, consiliere (psihologică, profesională, juridică) și suport pentru găsirea unui loc de muncă sau pentru calificare.

 Telefon: 0371 007790 Email: csu@dasmclujnapoca.ro

Comentarii Facebook