La Cluj, ca la Paris. Părinte: „Din păcate nu putem închide copiii în casă, să nu deranjăm șobolanii” - FOTO


Invazie de șobolani într-un parc din cartierul clujean Gheorgheni! Părinții se plâng că nu își pot lăsa copiii în parc de frica șobolanilor care mișună prin zonă.

Clujenii au sesizat și Primăria, dar nu mai au speranța că se vor lua măsuri. Tot mai mulți cetățeni au semnalat, în ultima perioadă, prezența șobolanilor în locurile intens tranzitate din municipiul Cluj-Napoca.

Mușcătura de șobolan este rară, după cum rare sunt și complicațiile care pot să apară. Dar în teorie putem să avem de la leptospiroză, rabie chiar, tetanos, infecția cu hantavirus ce poate fi transmisă și prin intermediul materiilor fecale sau urinei de la șobolani, care se usucă, se transformă în aerosoli și se pot transmite prin intermediul aerosolilor atunci când bate vântul, spun medicii. 

„Am scris deja și Primăriei legat de problema cu șobolanii, dar nu prea cred că se va lua măsuri, puține șanse ca cineva să facă ceva. Suntem puțini, disperați, de aceea vă scriem și dvs. 

De aproximativ o săptămână, în fiecare zi cand scoatem copilul în parc, ori e plin de șobolani morți, ori se plimbă prin parc, printre copii, ca la ei acasă. 

Din păcate, nu putem închide copiii în casă ca să nu deranjăm șobolanii, și nici nu am vrea ca, copiii noștri să pățească ceva (boli, mușcături, etc). Este vorba despre cartierul Gheorgheni”, a relatat un părinte pentru Știri de Cluj. 

Mușcăturile de șobolani sunt extrem de periculoase, avertizează specialiștii, acestea putând duce, în unele cazuri, chiar și la decesul persoanei care a avut neșansa unui astfel de incident nedorit.

Lupta împotriva înmulțirii șobolanilor nu este una facilă, fiindcă rozătoarele se reproduc rapid și o singură pereche are între 8 și 12 pui. Și asta se întâmplă, atenție, la fiecare 8 săptămâni. Curățenia este singura  ”armă” într-un astfel de război care pare nesfârșit.

Problema nu este doar în România, nici parizienii nu trăiesc doar ”la vie en rose”, așa cum s-a putea crede, pentru că problema șobolanilor este una permanentă. Atrăgând milioane de turiști prin monumentele, muzeele, cafenelele, restaurantele și viața boemă, Parisul oferă și imaginea deplorabilă a șobolanilor care își văd, pur și simplu, de viața lor.

roz.jpeg

Comentarii Facebook