La Cluj nici să mori nu mai poți! Un loc de veci costă cât o mașină: „Odihnă veșnică? Nici măcar în veșnicie n-ai odihnă”


Prețurile din Cluj-Napoca continuă să surprindă și să uimească. Dacă piața imobiliară a ,,explodat” de tot, iar prețurile chiriilor este  enorm, oamenii slabi de inimă, care doresc să se mute în oraș, ar putea să aibă parte de un șoc și inclusiv de un loc de veci. 

Din păcate, nici acest capitol nu este foarte ușor de rezolvat din pricina banilor. Potrivit site-ului crestinortodox.ro, unde au fost puse mai multe anunțuri de vânzare ale unor locuri de odihnă veșnică, suma poate să ajungă până la 12.000 de lei. 

Un astfel de exemplu este un loc de veci care oferă ,,o poziție bună", în Cimitirul Central, cu o suprafață de 8m2. Pentru acest loc de veci, doritorii ar trebui să scoată din buzunar o sumă, nici mai mult, nici mai puțin, decât 12000 RON. 

Alte oferte includ prețuri care ajung până la 10.000 de lei. 

În alte orașe din România situația arată însă și mai rău. Spre exemplu, un loc de odhină veșnică din captitala României, București, a fost scos la vânzare cu suma de 15.000 de lei. Un astfel de loc are o suprafață de 3,12 mp, având dimensiuni de 125/250, în Cimitirul Andronache, situat pe Strada Cornișei 77, costă o mică avere, pentru care oamenii, care doresc să își permită un astfel de mormânt, ar trebui să lucreze o bucată bună de timp. 

Internauții și-au dat cu părerea despre acest subiect, mai ales că în oraș prețurile par să urce fără limită în ultima vreme. 

„Odihnă veșnică? Nici măcar în veșnicie n-ai odihnă”, a răspuns un utilizator. 

,,Scump și să mori în orașul ăsta", a comentat un bărbat. 

Prețul locuințelor din Cluj-Napoca a depășit orice limită 

În ultimul deceniu, prețurile locuințelor din Cluj-Napoca au crescut semnificativ, ajungând la valori pe care mulți localnici le consideră „exorbitant și nejustificat de mari”. În Cluj prețul pe metru pătrat variază între 3.000 și 4000 de euro. Această tendință a generat nemulțumiri și a determinat mulți clujeni să caute opțiuni mai accesibile în zonele periurbane, cum ar fi Chinteni, Florești, Apahida sau Baciu.



Comentarii Facebook