Miercuri 30 Octombrie

La Cluj s-a creat berea cu pudră de greier. E mai hrănitoare, dar nu e ieftină - FOTO


Berea cu pudră de greier a fost inventată la Cluj de un grup de studenți de la USAMV.

Robert este student în anul IV la Inginerie Alimentară a inventat un ”surogat de cafea din sâmburi de curmale. Acesta este un produs molecular. Are un conţinut foarte mare de antioxidanţi şi multe fibre solubile, minerale", a declarat Robert Raul Rusu, student USAMV Cluj.

Berea cu pudră de greieri promite că vine cu o mulţime de plusuri faţă de cea tradiţională: are o alcoolemie ridicată, de 6,5% şi e mult mai nutritivă.

Pudra de greieri are un gust asemănător cu floarea soarelui prăjită. Ajută la crearea unei membrane mult mai puternice a drojdiei. Deci practic îi oferă o rezistenţă asupra alcoolului mult mai bună", a declarat Alexandru Constantin Şerb - student USAMV Cluj. Prețul ar fi un dezavantaj, 15 lei per litru, conform Observatornews.ro.

Cei care iubesc fructele de mare, dar postesc, nu mai sunt nevoiţi să aştepte dezlegarea la pește... pentru ei s-au creat creveţii vegani.

62355841.jpg

Materiile prime de bază sunt algele, algele roşii de data aceasta. Din punct de vedere nutriţional, cel puţin al proteinelor, sunt un pic mai puţine faţă de creveţii tradiţionali. Eu am folosit proteine din mazăre galbenă pentru a ajunge cumva la acel procent de 20%", a declarat Andrada Secară - studentă USAMV Cluj. Iar dacă meniul nu vă prieşte, jeleurile naturale din gutui cu ulei esenţial de ghimbir… ajută atât la digestie cât şi la imunitate. "Alimentele viitorului vor concentra o concentraţie mult mai mare de compuşi bioactivi care să susţină activitatea omului modern”, a declarat Elena Mudura - decan FSTA Cluj.

Toate preparatele au fost prezentate în cadrul unui festival organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj.

352379000_651257647045726_1867379331909419342_n.jpg

Comentarii Facebook