La Cluj se trăiește ca în orașele elvețiene! Străinii confirmă: „Prețurile din magazinele din Elveția, la egalitate cu majoritatea din Cluj”


Salariile din România nu prea țin pasul cu inflația. Prețurile o iau razna și cresc de la o lună la alta. Acest lucru a fost observat și de străinii care s-au stabilit în ultimii ani în țară și care constată că viața e tot mai grea aici.

Se observă o diferență de costuri și în funcție de orașe, Cluj, Brașov și București având cele mai mari prețuri, inclusiv la produsele de bază.

„Românii observă, dar se pare că nu fac nimic în privința asta. Din 2021 prețurile la cumpărături au crescut (la unele articole peste 60%). Pentru mine cumpărăturile într-un supermarket din România sunt mult mai scumpe decât în Zurich.

Dacă vizitați Zurich și faceți cumpărăturile acolo veți ști. Știu că prețurile din o mulțime de magazine din Elveția vor fi la egalitate cu majoritatea magazinelor Cluj sau România, iar în unele magazine România sunt mai scumpe. În Europa, Italia și Germania sunt printre cele mai ieftine țări când vine vorba de cumpărături de la un supermarket. Vorbesc din experiență personală”, a remarcat un cetățean străin, pe un grup de Facebook dedicat expaților.

România e campioană europeană la inflație în ultimii ani, iar prețurile cresc tot mai mult. Chiar și străinii remarcă faptul că trebuie să bage tot mai adânc mâna în buzunare pentru produsele de primă necesitate, iar alimentele sunt printre cele mai scumpe, deși guvernanții se laudă de mai mult timp cu plafonarea prețului alimentelor de bază.

„Clujul, Brașovul și Bucureștiul sunt cele mai scumpe locuri întâlnite în România. Dar Hunedoara și Sighișoara sunt aproape la jumătate de preț la cumpărături și chiar în restaurante. Este o diferență uriașă în funcție de locație”, a mai punctat un străin pe același grup, potrivit Adevărul

Comentarii Facebook