Duminica 8 Septembrie

La un pas de tragedie! Pădurar din Ardeal, fugărit de o ursoaică cu doi pui: „Norocul lui a fost că este tânăr și a fost sportiv de performanță”


Un pădurar de la Ocolul Silvic Maieru, județul Bistrița Năsăud, a fost fugărit de o ursoaică cu doi pui, în timp ce își desfășura activitatea pe Valea Anieșului. Incidentul a avut loc marți, 23 iulie, când pădurarul se afla în zona lui de patrulare. 

Șeful Ocolul Silvic Maieru a afirmat că întâlnirea cu ursoaica și cei doi pui putea avea un sfârșit tragic, iar pădurarul a avut noroc că se află într-o condiție fizică foarte bună, care l-a ajutat să alerge și să se urce într-un copac. 

Pădurarul are 44 de ani și a fost sportiv de performanță în trecut. Astfel, a reușit să se salveze și să scape de ursoaică de două ori în aceeași zi, deoarece a fost fugărit de animalele sălbatice și după ce a coborât din molidul în care se urcase. Din fericire, bărbatul a reușit să ajungă în siguranță la mașina sa. 

Norocul lui a fost că este tânăr, la 44 de ani, și a fost sportiv de performanță înainte, are o condiție fizică foarte bună. Dacă era cineva mai în vârstă cine știe ce se putea întâmpla. Ursoaica l-a fugărit și a reușit să se urce repede într-un copac, un molid.

A stat în copac câteva minute, timp în care ursoaica s-a îndepărtat. Când a coborât și a fugit spre mașină, ursoaia s-a întors și l-a fugărit iar. Din fericire, a scăpat nevătămat”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro Ioan Ureche, șeful Ocolului Silvic Maieru.

Acesta mai spune că în zonă sunt foarte mulți urși, numărul lor fiind în creștere, de la an la an.

Comentarii Facebook