Lămpi inteligente, modele tradiționale și tablouri care absorb zgomotul, expuse la Cluj! Clujenii le pot admira gratuit, în weekend, la ArtDesign Days-FOTO
Cazinoul din Parcul Central din Cluj a devenit, preț de câteva zile, loc de întâlnire pentru cei mai talentați designeri, arhitecți de interior și producători de decorațiuni interioare.
Aceștia, alături de companii și furnizori de top din România au ajuns la Cluj pentru a prezenta ultimele noutățile în designul de interior, în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului ArtDesign Days.
Clujenii pot să descopere și ei noile trenduri, în mod gratuit în zilele de 29 și 30 iunie, la Cazinoul din Parcul Central, între orele 13:00 și 20:00.
Decorațiuni cu efecte optice, mobilă inteligentă și lămpi cu modele tradiționale, toate la ArtDesign Days
Printre modelele expuse s-au numărat și decorațiuni nonconformiste, realizate din materiale inedite sau prietenoase cu mediul. De altfel, cei mai mulți expozanți au venit cu produse inovative, sustenabile și creative.
,,Creez obiecte în zona dintre design și artă. Inspirația mea este din domeniul științei, folosesc materiale neconvenționale și încerc să creez obiecte care sunt și funcționale dar au și latura asta artistică, pentru a creea o stare de bine în spațiile unde aceste obiecte își găsesc locul.
Oamenii remarcă obiectele din cauza faptului că sunt unicat sau dintr-o serie foarte mică și pentru că au ceva mai deosebit, efecte pe care nu le-au văzut Sunt obiecte care au un caracter aparte’’ a explicat Catrinel Săbăciag, o artistă vizuală și designer din Cluj.
Tânăra are studio propriu la Cluj unde creează obiecte fascinante precum lămpi cu efecte holografice, care produc iluzii optice, sau corpuri de iluminat smart care pot fi controlate cu telefonul pentru a te trezi precum o alarmă, însă cu ajutorul luminii.
Produsele sunt realizate din materiale eco-friendly sau cât mai naturale iar din resturile resturile rămase de la decorațiuni se produc bijuterii, ca nimic să nu fie irosit.
Clujenii pot să descopere și ultimele trenduri atunci când vine vorba de perdele, de la culori la texturi, și până la materiale surprinzătoare.
,,În ultimul an s-au cerut culori foarte neutre din privința decorațiunilor pentru ferestre, doar niște puncte de accent, în schimb pe partea de textile s-au cerut textile cât mai naturale, sau amestecuri cât mai naturale. Avem o perdea din 76% Bambus, o țesătură nouă, ieșită pe piață doar de anul trecut”, a transmis reprezentanta unui showroom de textile din Cluj, la eveniment.
La festival sunt prezenți și producători și furnizori de tapet, mobilier sau vopsea
Zgomotul din Cluj este mereu o problemă însă la ArtDesign Days am găsit și o soluție pentru acest lucru.
,,Am venit cu soluții acustice, de la un producător destul de nou pe piața din România, cu o gamă de absorbție acustică, dar și verde, produsele fiind realizate din pet-uri reciclate.
Panourile au calități acustice iar forma și dimensiunea, indiferent de felul cum sunt folosite, pot fi personalizate și se decupează în funcție de cerințe, și ca formă și ca dimensiune, gama de culori fiind foarte largă.’’, a declarat Constantin Jiga, managerul unei companii care se ocupă cu materiale pentru construcții, care a adus la festivalul de design panouri care pot absorbi zgomotul.
Printre modelele prezentate în acest sfârșit de săptămână la Cluj se numără și mostre de parchet, sticlă decorativă superbă, dar și tapet de toate felurile, inclusiv 3D.
Arta nu a fost pusă pe locul doi nici în această ediție de festival. Un artist din Cluj încântă participanții cu obiecte de iluminat minunate, inspirate din cultura românească, realizate din materiale inedite.
,,Obiectele mele sunt în mare parte realizate în tehnici tradiționale, utilizând materiale neconvenționale și sustenabile. Am două linii pe care merg, unele obiecte sunt realizate prin țesere cu fire metalice sau broderie cu astfel de fire unde materia primă este liță de cupru sau fâșii de tablă de aluminiu. Cealaltă linie este compusă din lampadare realizate din plexiglas, pictate manual și modelate la temperatură înaltă”, a declarat Vlad Nicolae Bulgăr, doctorand UAD și creator de obiecte de iluminat care promovează revitalizarea tehnicilor textile tradiționale, prin mijloace moderne.
Această ediție a reunit și speakeri precum designeri de interior, specialiști Feng-shui și designeri de produs, care au dezbătut, pe parcursul primei zile ArtDesign Days, ultimele noutăți și soluții în designul de interior.
În zilele de sâmbătă și duminică vor avea loc workshopuri, iar clujenii interesați să afle mai multe despre noile trenduri, să găsească decorațiuni inedite pentru casele lor sau doar să admire obiectele superbe, pot să o facă gratuit la Cazinoul din Parcul Central, între orele 13:00 și 20:00.
0 Comentarii