Liceul Mihai Eminescu arată ca după război. Elevii vor sta în tarcuri după începerea școlii - FOTO
Lucrările de modernizare a Liceului Mihai Eminescu din Cluj-Napoca sunt departe de a fi finalizate. Cu toate acestea, Primăria Cluj-Napoca sustine că până în 14 septembrie vor fi gata 20 de clase, pentru ca elevii să aibă unde învăta.
În acest moment, acoperișul școlii de decopertat, iar sălile de clase nu au tavan și geamuri.
”Nu vom avea conditiile pe care le dorim. Privind în jur vedem că starea lucrărilor este incipientă. Suntem nemultumiti că lucrările merg incet. Școala va începe în conditii nepotrivite. Vom avea un an de sacrificiu. Ne nemultumeste pe noi și cred că și părintii vor fi supărati.
Noi avem promisiuni că vor fi gata 20 de săli de clasă, în conditiile în care noi avem 35 de săli. Probabil vom un program diferit, în două schimburi. Sperăm ca măcar cele 20 de săli de clasă să fie puse în functiune”, a declarat Mihaela Turcu, profesor la Liceul Mihai Eminescu.
Aceasta a confirmat că în curte vor fi montate garduri înalte, ca niște tarcuri, unde să stea elevii în timpul pauzelor, pentru a fi feriti de accidente.
Inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că lucrările de la Liceul Mihai Eminescu, Liceul Avram Iancu și Agârbiceanu sunt finantate din fonduri europee.
”Si noi suntem de acord că nu își vor putea desfașura activitatea. La cele trei școli sunt bani europeni. Din păcate ele nu vor fi gata în 14 septembrie. Termenele sunt până mai 2016 pentru Eminescu și Agârbiceanu și până în decembrie 2016 pentru Avram Iancu. Este vorba și despre lucrări serioase, care vor schimba fata celor trei scoli. Se va lucra in 2 schimburi si vom apela la salile altor scoli din zona.
Vor fi nemultumiri, dar despre grafice de executie trebuie sa vorbiti cu cei de la Primaria Cluj-Napoca. Noi vom cauta solutii”, a spus Cuibus.
Reprezentantii Primăriei Cluj-Napoca sustin că școlile au fost informate despre graficele de lucrări.
”Lucrările sunt în grafic. S-a stabilit cu conducerea școlii care trebuie să fie conditiile pentru data de 14 septembrie. Vor fi 20 de săli de clasă la Eminescu. Se vor asigura conditiile de protectie pentru elevi. Santierul va fi îngrădit pentru a ne asigura că elevii sunt în sigurantă până la finalizarea lucrărilor”, a declarat Diana Apan, reprezentant Primăria Cluj-Napoca.
5 Comentarii
Am terminat liceul la Eminescu in 1994, a trecut mult de atunci. A fost o perioada frumoasa, numai amintiri frumoase din acea perioada. Pe vremea aceea era director un comunist batran, pe nume Costache. Apoi au urmat Mariana Dragomir, o nesatula de functii, ajunsa si inspectoare generala apoi un nemernic pe nume Horatiu Simon, ce avea propriul chiosc… Citeste mai departe
Ai mare dreptate nikalai :))))) dupa horatiu acela bătrân si nebun a urmat alta , care e acm profa acolo si dupaia iarăși nebuna de Dragomir , iar seserman a fost prof de fizica care il durea in *** de tot , si eu am terminat de cv timp acolo , a fost super , acuma însă se cam strica tot si la propriu si la figurat :))
Termenele din proiectele europene sunt cele propuse de cel care inainteaza proiectul.
Oare cine a fost idiotul congenital care a trecut acele termene in proiect.
Ar merita o p...la in c.r
Ai dreptate domn inginer, dar la urbanism cred ca ai picat examenul. Vezi din ce categorie de cladiri fac parte scolile respective si vezi in ce conditii poti sa le darami si sa faci altele noi?
Cind am facut eu bacaleuratul aici peretii aveu culoare normala si aberatia nationalist/comunista de catarg tricolor nu exista. Ca inginer constructor pot afirma ca o constructie noua ar costa mai putin, dar bani EU se dau doar pentru reparatii, indiferent ce timpenie este.