Liceul Racoviță are o aplicație UNICĂ făcută de 4 studenți din Cluj, prin care părinții află notele și absențele copiilor - VIDEO
Patru studenți informaticieni de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca au creat o aplicație prin care părinții sunt anunțați LIVE despre notele și absențele pe care le fac copiii lor.
Aplicația a fost dezvoltată de Claudia Pop, Ioana Jimborean, Roxana Roman și Alexandru Cosma (FOTO), îm cadrul unui proiect inițiat de Fundatia Comunitară Cluj..
Cei patru s-au înscris acum la Hackatonul Cluj City Apps, o competiție de dezvoltare de aplicații, unde vor să își dezvolte ideea.
Claudia Pop ne-a spus că această aplicație este deja folosită, în exclusivitate, de Colegiul Național Emil Racoviță, cel mai bun din Cluj, și printre primele din România. Fiecare profesor de la Racoviță are o tabletă, cu care introduce datele în aplicație la începutul fiecărei ore sau după ce elevul a primit o notă.
”Pentru fiecare profesor avem înregistrate toate clasele, toate materiile pe care le predă. Toate aceste date au fost importate direct din excel -uri, astfel că administratorul nu trebuie să stea să introducă fiecare dată în parte. Avem excel -uri primite de la Inspectoratul Școlar Cluj, cu toți elevii și sunt importați toți în baza de date.
O dată ce se loghează, profesorul are toți elevii și poate selecta un elev și introduce note și absențe, iar un părinte poate să vadă pe contul lui de de aplicație ce absențe și note are fiul lui”, a explicat Claudia Pop, studentă în anul patru la informatică, modul în care funcționează deja aplicația la Colegiul Emil Racoviță.
Studenta a mai spus că la Hackatonul organizat de Primăria Cluj-Napoca, Cluj IT Clujster, Cluj Hub și Microsoft vor dezvolta un update al aplicației.
”Noi vrem să facem, în plus, o notificare real time. Adică dacă părintele vrea să afle când elevul primește o notă de cinci, o să fie notificat prin e-mail. Poate să selecteze să vadp numai dacă media e cinci sau dacă are un număr mai mare de cinci absențe. Atunci toate aceste chestii vor fi centralizate și îl ajută și părinte să știe ce se întâmplă cu copilul lui și sperăm ca, în câțiva ani, să centralizăm toate datele, iar Inspectoratul Școlar să aibă acces la rapoarte, la mediile din fiecare liceu, la situația absențelor pe județ, la toate aceste date”, a mai explicat Claudia Pop.
FOTO. Cei patru studenți la Hackatonul Cluj City Apps
Primarul Emil Boc a stat de vorbă cu cei patru tineri. El a spus că primește o astfel de notificare și la Liceul Gheorghe Șincai, dar numai săptămânal.
”Eu primesc așa ceva de la liceul fiicelor mele. De la Șincai, dar ele nu-s prea mulțumite. Eu primesc numai o dată pe săptămână. Pentru părinte este o mare ușurare, dar pentru elevi nu e prea mare fericire. E un avataj că ai informația în timp real”, a recunoscut Emil Boc.
Cei patru studenți susțin că aplicația nu îi costă nimic pe părinți, spre deosebire de celelalte licee, unde se percepe o anumtă taxă pentru introducerea datelor în sistem. ”Aplicația noastră va costa o sumă de bani la achiziție, dar apoi profesorii vor fi cei care o vor administra, noi asigurând metenanța”, a spus și Alexandru Cosma.
La Hackatonul Cluj City Apps s-au înscris 65 de tineri programatori care vor coda 24 de ore pentru a realiza o aplicație care ssă îmbunătățească viața clujenilor. Cele mai bune vor fi premiate de organizatori.
19 Comentarii
La Liceu Avram Iancu este utilizata de aproape mai bine de un an de zile :)
Ideea e buna, insa o asemenea aplicatie ca sa functioneze pe bune, si nu ca prototip facut de niste studenti la un concurs sponsorizat de Microsoft, necesita inca niste chestii de baza - fonduri si un contract de mentenanta, fonduri pentru hosting etc..
las' ca pltesc parintii la urma urmei :)) ca si la toate celelalta aplicatii "unice" similare
@dp cititor in stele trebuia sa te faci tu. Aplicatia ruleaza gratis de un 1 an. De unde ai dedus tu ca parintii vor ajunge sa plateasca pentru ea?
Am uitat, si tot din bani publici achiziionate astfel de aplicatii. DE CE? Pentru ca NU SE TREC NOTELE IN CARNET. aPLICATIILE "gratis" pe cum cea de mai sus sunt vai de capul lor... Cine lucreaza la firme pe proiecte serioase de programare web stie ce vorbesc si ce constrangeri sunt cel putin din punct de vedere al securitatii.
Ce constrangeri?
Amice, mai treci pe la scoala un pic si invata sa scri.
Am inteles cu esti anti-evolutie, dar nu inteleg de ce esti si anti-gramatica!?
"...pe cum cea..."?
Si daca tot faci afirmatii, incearca sa le susti cu o explicatie macar.
Pentru asa ceva exista CARNETUL DE ELEV. De vina sunt profesorii de liceu care NU TREC NOTELE IN CARNET. E primul lucru care ar trebui ridicat la sedinta cu parintii. Eu in calitate de parinte as vrea sa vad notele trecute in carnet. De ce sunt asa de revoltat? Pentru ca din banii publici trebuie platit un "informatician" de catre liceu care sa bage… Citeste mai departe
Asa-i ca ti-e greu cu tehnologia? :))
Tu ramai cu obiceiurile invechite in lumea ta si lasa-i pe restu sa evolueze.
Eventual ai putea sa iti educi singur copilul, acasa, ca nu are rost sa il lasi sa socializeze si sa cunoasca tot ce e nou.
Ai dreptate cu obligatia trecerii notelor in carnete, doar ca sistemul acesta informatic e mult… Citeste mai departe
Vai de mine ce interesant! La Colegiul National George Cosbuc avem aplicatia de aproape doi ani.
Cu aplicatia asta de 2 lei ne laudam? Ca importa si exporta date in excel? Tare!
Cunosti o aplicatie free, cu mai multe features pe piata? Am citit tot articolul, cunosc aplicatia din liceul Cosbuc, dar dupa continutul articolul, aceasta o intrece cu mult. Si este oferita gratis!
**** **** si mori ! Zdreanta.
vai ce stire !!!! Catalogul online al celor de la Siveco functioneaza de vreo 2 ani....
"nu îi costă nimic pe părinți" asta e cea mai importanta parte , la restul liceelor SE plateste o taxa anuala si notele nu vin in timp real ci odata pe saptamina.
Bravo lor !
... ai uitat sa scrii: Mesaj publicitar!
Nu este nici o publicitate la mijloc , efectiv am citit de la cap la coada si fiind un parinte care plateste aceste informatii m-a surprins placut ideea . Dar da, este placut pentru parinte si neplacut pentru elev ...