Locatarii unor blocuri din Cluj, agasați cu reclame zgomotoase difuzate din stațiile de autobuz: ,,Îmi provocati un stres continuu cu această mizerie”


Clujenii se plâng că boxele amplasate în stațiile CTP din Mărăști le deranjează liniștea încă de la primele ore ale dimineții, și în weekend. Aceștia susțin că zgomotul care vine de la la reclamele difuzate din stația Crinului este îngrozitor, iar aceștia nu pot nici măcar să deschidă geamurile.

,,Sâmbătă la ora 7:00 sunt nevoită sa ascult infotrafic cluj pentru ca refuzati sa opriti boxele din stația crinului. Afara este caniculă, vreau să deschid geamul, vreau sa mă odihnesc linistita, vreau să stau pe balcon liniștită dar nu pot din cauză că îmi provocați un stres continuu cu această mizerie amplasată lângă bloc.

Facem de un an sesizări și încă nimic. Ce trebuie sa facem să fim auziți? Să cumpărăm și noi boxe sa va deranjăm la ora 7 dimineața în weekenduri?”, a explicat o clujeancă care locuiește în Mărăști.

Oamenii spun că deși au sesizat această problemă în trecut, răspunsul autorităților a fost mereu același. Mai mult, pe timpul nopții zgomotul ar fi și mai puternic.

,,Stațiile de autobuz prezintă boxe cu un volum inacceptabil, difuzează reclame de la ora 07:00 până la ora 21:00 în fiecare zi a săptămânii. Numeroase plângeri la Primăria Cluj Napoca fără rezultat. Răspunsul CTP, InfoTrafic Cluj a fost "nivelul de zgomot nu depășește nivelul produs de către trafic" fără să ia în calcul zilele cu puțin trafic cand suntem nevoiți sa suportam această poluare fonica. Pe lângă cele menționate, aceste difuzoare prezinta un defect și pe timpul nopții scot un zgomot insuportabil.

Ele sunt amplasate în proximitatea blocului chiar în fața ferestrelor locuințelor de la etajul 1. Este inacceptabil această grosolană încălcare a legii menționate mai sus pentru difuzarea reclamelor. Vă rugăm sa luați măsurile necesare pentru a desființarea boxelor respective din stația CTP Crinului. Nu sunt folosite pentru a anunța venirea mijloacelor de transport în comun, sunt folosite in scop economic”, a transmis un alt locuitor al zonei.

Problema a mai fost sesizată în trecut, fiind vorba de aceași stație. 

Comentarii Facebook