Sambata 26 Octombrie

Locatarii unui bloc întreg din Cluj, terorizați de vecini. Degeaba au făcut sesizări:„Sălbăticie de nedescris. De un an trăiesc cu căștile pe cap. În casă”


Sesizare disperată a unei femei din Cluj: „Suntem un bloc întreg terorizați de vecini”

O locatară din Cluj-Napoca a trimis o sesizare către Primăria Cluj, relatând situația disperată în care se află ea și ceilalți locatari de pe strada George Stephenson, din cauza gălăgiei continue provocate de vecinii săi. Femeia descrie o atmosferă constant haotică, asemănătoare unui festival neîntrerupt, dar de data aceasta însoțit de muzică la volum ridicat, țipete și zgomote care perturbă liniștea cartierului.

„În fiecare zi, parcă suntem lângă Cluj Arena, dar cu manele. Pe lângă boxe, bat din tobe, copiii țipă și mamele urlă la ei”, explică femeia în sesizarea sa. Aceasta subliniază că zgomotul este atât de puternic încât se aude chiar și cu ferestrele închise, inclusiv în baie. Lucrând devreme și având nevoie de odihnă, locatara este forțată să poarte căști în casă pentru a putea adormi, dar nici măcar acestea nu par să fie o soluție eficientă.

Femeia reclamă faptul că situația nu este ocazională, ci zilnică, iar gălăgia se prelungește până târziu în seară, inclusiv în timpul săptămânii. Ea acuză o lipsă totală de respect din partea vecinilor, care se comportă ca și cum ar fi la o petrecere în pădure, nu într-un spațiu comun între blocuri. „Nu cred că nu se aplică nici o măsură pentru genul ăsta de destrăbălare efectiv”, afirmă ea.

Sesizarea mai atrage atenția asupra comportamentului necivilizat al vecinilor, menționând că, pe lângă zgomotul asurzitor, aceștia cotrobăie prin gunoaie ziua, iar seara joacă jocuri de noroc sub geamuri, totul sub privirile neputincioase ale celorlalți locatari. „Suntem un bloc întreg terorizați de vecini”, spune femeia, descriind cum aceste comportamente sunt devenite normă în cartier.

Deși femeia a trimis numeroase sesizări către autorități, soluțiile par să întârzie, iar situația continuă să se agraveze. Ea sugerează ca platforma de sesizări a Primăriei să permită atașarea de videoclipuri și poze mai mari de 1MB, pentru a putea demonstra „sălbăticia de nedescris” cu care se confruntă zilnic.

În finalul sesizării își exprimă speranța că autoritățile vor interveni totuși pentru a readuce liniștea și normalitatea în comunitate.

„Nu știu câte sesizări să mai fac să se liniștească vecinii de pe Stephenson. În fiecare zi, parcă suntem lângă Cluj Arena, dar cu manele. Pe lângă boxe, bat din tobe, copiii țipă și mamele urlă la ei. Se face o gălăgie de nedescris, țipete, chiuit, fluierat, SE AUDE MUZICA CU GEAMUL ÎNCHIS DIN BAIA APARTAMENTULUI. (Eu la 6 sunt la lucru, deci mă culc înainte de 10, și de un an de zile trăiesc cu căștile pe cap ÎN CASĂ). Nu e normal, și în fiecare zi dânșii trăiesc de parcă sunt la grătar în pădure, nu între blocuri. Nu cred că nu se aplică nicio măsură pentru genul ăsta de destrăbălare efectiv. Când am fost eu tânără nu puteam asculta muzica pe telefon, iar dânșii scot întreg sistemul afară? Cine, sub ce pretext, le permite de atâtea ori să facă debandadă? Acum și în mijlocul săptămânii. Propun ca mărimea pozelor să depășească 1MB (niciun telefon nu mai face poze de 1MB) și adăugarea posibilității atașării videoclipurilor, deoarece sălbăticia e de nedescris. Ziua cotrobăie în gunoaiele de la bloc, iar seara până la ora 10-10:30 aud bărbații cum joacă jocuri de noroc sub geam (închis bineînțeles). Mi se pare lipsă de bun-simț, și refuz să cred că dânșii fac atâta scandal fără ocazie. Și zile de naștere dacă ar fi, sincer, sunt prea mulți să am răbdare la toți. Doar mizerie și scandal, iar zilele când se comportă normal trebuie tratate ca un răsfăț de trei ori pe săptămână, pentru că intră la rarități. Efectiv e penibil să pun atâtea sesizări pentru fiecare eveniment, dar o să pun la nevoie. Vecinii au scos mânerul geamurilor de la hol, să nu mai putem deschide geamul spre ei. Suntem un bloc întreg TERORIZAȚI de vecini.”

Comentarii Facebook