Duminica 8 Septembrie

Locuințele sociale, subiect de dispută la Cluj. Unii cer demolarea imobilelor „insalubre” în care stau vecinii/Primăria va ridica un bloc nou


Viața în Cluj nu este deloc simplă și ușoară. În timp ce o parte din societate civică clujeană cere construirea locuințelor sociale, alții care au vecini în această situație cer demolarea imobilelor și relocarea lor.

„În imobilul de pe strada Someșului nr 16, locuință socială, trăiesc mai multe persoane în condiții precare, insalubre, având o parte din acoperiș și casă dărâmate. Mirosul este extrem de neplăcut, astfel încât nu se poate lăsa geamul deschis în camerele de la blocurile de lângă. 

Deseori seara se aude muzică la un volum foarte tare chiar și cu geamurile închise, muzică care deranjează vecinii din blocurile de lângă. 

Rog demolarea acelui imobil insalubru și mutarea acelor persoane într-o altă unitate de locuință din altă zonă, fiindcă în prezent casa în care locuiesc ei este un adevărat focar de infecții, ale cărui ziduri și acoperiș au început să se prăbușească tot mai mult după fiecare ploaie”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj. 

Amintim că, luni, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre care vizează ridicarea unui bloc de locuințe sociale, cu 35 de apartamente, în cartierul Iris din Cluj-Napoca. Anunțul administrației locale vine în urma polemicilor infinite din ultimii ani despre criza locuințelor în Cluj, dar și a prețurilor nesimțit de mari la cele existente. 

Imobilul va avea în total 35 de apartamente de 1, 2 și 3 camere (cu suprafața maximă 100 mp), cu locuri de parcare și adăpost de apărare civilă. Valoarea totală a investiției este de 55,8 milioane de lei, fără TVA. 

Comentarii Facebook