Locuitorii din Cluj, îngrijorați de mirosul și gustul apei de la robinet: „Vrem să ne asigurăm că o putem folosi în siguranță”/ UPDATE: Apa este potabilă


UPDATE

Referitor la situația reclamată Primăriei, Compania de Apă Someș S.A precizează că apa îndeplinește toate condițiile și respectă toate standardele legale: apa a fost și este potabilă.

„Toți parametrii de calitate ai apei distribuite de Companie, inclusiv în ultimele două săptămâni, respectă standardele legale. Apa distribuită a fost și este potabilă. Atașăm prezentei două buletine de calitate aleatoare din ultima perioadă. Apa potabilizată la Stația de tratare Gilău este aceeași de la Florești până dincolo de Dej și nu există motive pentru care în unele zone ale Clujului să aibă alte proprietăți decât în alte zone.

Zilnic se prelevează aleator probe de apă în Cluj-Napoca, din peste 30 de locații. Apa este analizată expeditiv în laboratoare acreditate iar buletinele de calitate sunt postate zilnic pe pagina de web a Companiei.

În perioada de caniculă și a concediilor, când consumul este mai redus în condominiu, există posibilitatea stagnării apei pe rețelele interioare ale imobilelor care poate genera un gust particular, motiv pentru care recomandăm lăsarea apei să curgă la robinet 5-10’, însă apa de la branșament îndeplinește toate condițiile de potabilitate .

Menționăm că DSP - Direcția de Sănătate Publică monitorizează periodic calitatea apei potabile distribuite de Compania de Apă Someș S.A.”,au declarat reprezentanții Companiei de Apă Someș.

Screenshot 2024-08-30 085630.png

Screenshot 2024-08-30 085644.png

-----------------------------------


Mai mulți clujeni din diferite cartiere ale municipiului Cluj-Napoca au solicitat explicații în legătură cu mirosul și gustul deranjant al apei de la robinete. 

Oamenii au relatat că au simțit modificări în ceea ce privește gustul și mirosul apei de aproximativ o săptămână și vor să se asigure dacă o pot folosi în siguranță. 

De câteva zile, apa de la robinet are un miros și un gust ciudat. Nu e cel obișnuit de clor. Am crezut că o fi din cauza unei racordări, dar de aproape o săptămână problema persistă.

Vă rog să verificați calitatea apei. Vrem să ne asigurăm că o putem folosi în siguranță.”, a semnalat un clujean care locuiește pe strada Ion Negoițescu, într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca.

Un alt clujean susține că folosește filtre pentru purificarea apei potabile, iar în ultima săptămână, a observat că filtrele se înfundă mult mai repede. 

De vreo săptămână-două, apa curentă are un miros deranjant, și filtrele de apa pentru băut se înfundă foarte repede. Am schimbat două filtre Brita până acum, ceva ce nu se întâmpla niciodată.

Mirosul și înfundarea filtrelor au început în preajma aceleiași perioade, acum 1-2 săptămâni.”, susține un locuitor de pe strada Lalelelor. 


Comentarii Facebook