Duminica 22 Decembrie

Lucia Cojocaru: Profesorii clujeni au fost asigurați împotriva COVID-19 și o sută au beneficiat de decontări


Lucia Cojocaru, liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Clujean, a declarat că toți   profesorii din sindicat au fost asigurați.

La nivelul Sindicatului nostru am făcut asigurări pentru toți colegii la o agenție. În ultima lună au fost făcute mai multe cereri pentru decontarea spitalizării sau a diverse boli, dar mai ales pe virusul Covid, iar în ultima lună au existat cam o sută astfel de cereri”, a spus Lucia Cojocaru.

Aceasta a spus că profesorii clujeni au fost de acord cu ideea de a învăța online, dar acest lucru s-a dovedit ineficient.

Într-adevăr toți colegii au fost la început pentru ideea de a învăța online pentru a se proteja atât ei cât și familiile lor, dar cu timpul s-a ajuns la concluzia că, mai ales pentru învățământul primar și preprimar, unde copiii nu sunt încă obișnuiți cu un regim de 4 ore în care să fie atenți la calculator, iar pentru ei (n.red. copiii) este un lucru dăunător. Nu mai sunt așa de atractive orele, iar colegii noștri se străduiesc în fiecare oră să fie cât mai diversificate mijloacele de comunicare, dar au constatat deja că la copiii, mai ales la vârstele mici, nu reușesc să le capteze atenția la vârsta aceasta și cu siguranță ar fi altceva, dacă ar fi învățământul față în față”, a mai spus Lucia Cojocaru

Lucia Cojocaru speră ca alegerea lui Sorin Cîmpeanu în funcția de ministru al Educației să fie una bună, dar nu neagă faptul că și Mircea Micle ar fi fost o variantă bună.

Să sperăm că este un lucru bun, față de celelalte opțiuni le-au avut partidele aflate în coaliție. Noi am mai avut o experiență cu dânsul, a mai fost ministru, am colaborat bine și sperăm ca și în mandatul acesta dacă va fi investit, să putem colabora și angajamentele pe care le vom avea în cadrul discuțiilor să fie un real sprijin pentru personalul întreg din învățământ și pentru elevii din întreaga țară. Este un bun profesor (n.r. Mircea Micle), a mai fost și dânsul în această postură, a renunțat pentru că nu avea fondurile necesare și știm foarte bine că învățământul nu a avut niciodată 6% din PIB (Produsul Intern Brut). Cu siguranță și dânsul era o opțiune”, a încheiat liderul SLIPC.

Cătălin Stroia

Comentarii Facebook