Duminica 22 Decembrie

Lucrările marilor inventatori români prezentate la UBB Cluj



Asociaţia Inventatorilor din România, organizează în perioada 16 - 19 septembrie 2014, la Cluj-Napoca, evenimentul “Rolul invenţiilor în Progresul Societăţii”, un prilej foarte bun de cunoaştere şi relaţionare pentru inventatorii din România.

De asemenea, marii inventatori români vor primi ordine de merit din partea președintelui Federaţiei Mondiale a Inventatorilor, Dr. Vedres Andras, iar lucrările acestora vor fi expuse în fața Aulei Magna a Universității Babeș Bolyai.

Am încercat să punem bazele unui eveniment care să promoveze inovaţia şi care să dea posibilitatea tuturor celor interesaţi de acest domeniu să întâlnească şi să cunoască inventatori recunoscuţi la nivel mondial din România. Vreau să semnalez prezenţa la Cluj-Napoca a domnului Dr. Vedres Andras, Preşedintele Federaţiei Mondiale a Inventatorilor, care va oferi medalii şi ordine internaţionale de merit inventatorilor ce au fost recunoscuţi pe plan internaţional. În cadrul manifestării, vor fi expuse realizări ale celor distinşi, pe holul din faţa Aulei Magna a Universităţii „Babeş –Bolyai” din Cluj-Napoca”, spune domnul Octavian Pleşa, Preşedintele Asociaţiei Inventatorilor din România şi organizatorul evenimentului.

Asociaţia Inventatorilor din România a fost creată ca o necesitate de promovare a creativităţii, pe fondul lipsei unor semnale oficiale în această direcţie, iar activitatea sa a permis multor inventatori să participe la manifestări internaţionale unde, ca membri ai asociaţiei, au beneficiat de diferite facilităţi.

Invenţiile membrilor asociaţiei s-au bucurat de aprecieri la manifestări de anvergură internaţională, cum sunt cele de la Nuremberg, Taipei, Bangkok, Zagreb, Budapesta, Seul sau Moscova, dar şi la numeroasele evenimente de profil organizate în Statele Unite ale Americii.

Am ales Cluj-Napoca ca şi gazdă a evenimentului pentru a oferi sprijinul inventatorilor de aici, pentru a recunoaşte şcoala clujeană ce i-a format, dar şi pentru a-i populariza în faţa autorităţilor statului şi a mediului privat”, a spus domnul Pleşa.

Scopul Asociaţiei Inventatorilor din România a fost întotdeauna acela de a promova inventatorii, indiferent de locul unde îşi desfăşoară activitatea. Asociaţia a oferit celor interesaţi informări despre expoziţiile organizate la nivel mondial, condiţiile de participare, dar şi consultanţă tehnică şi logistică pentru a asigura cea mai bună expunere pentru invenţii şi inventatori.

Comentarii Facebook