”Lumea consideră că suntem o școală de ”bogați cu pile” - Părinții de la Școala ”Emil Racoviță” se plâng că sunt ”vânați” de Poliția Locală


Un părinte de la Școala Generală ”Emil Racoviță”, de pe strada Horea, solicită ajutorul din partea Primăriei și a Poliției Locale, pentru a putea fi lăsați copiii în siguranță la școală, de tip ”Kiss&Ride”. Acesta cere instituirea unei benzi în dreptul școlii, unde să poată fi lăsați copiii în siguranță, fără a mai fi nevoiți să parcheze mașinile. 

Există doar un acces din strada principală, unde părinții sunt nevoiți sa parcheze blocand banda de circulatie pentru maxim 20-30 de minute in fiecare dimineata.

Menționez ca școala de acolo deservește doar clasele 0-4.

Deci vorbim despre copii mici pe care nu-i poți lăsa singuri la trecerea de pietoni sau sa meargă singuri de acasă fiind totuși prea mici. În alte orașe avem deja sistemul de Kiss & Ride implementat, dar la Cluj, Politia Locala, in loc sa ajute acei copii mici si pe părinții lor, prin fluidizarea traficului pentru jumătate de oră dimineața și jumătate de ora dupa-amiaza, prefera sa vina si sa dea amenzi părinților care-și lasă sau îsi așteaptă copilul.

Eu locuiesc în zonă, dar dimineața trebuie sa plec la servici cu mașina si nu este fezabil pentru mine să merg cu copilul pe jos, să mă întorc acasă si sa iau masina si să plec.

Și apoi cand vin de la servici și îl ridic de la scoala, din nou nu este fezabil sa merg sa las mașina acasă, și sa mă întorc pe jos sa il iau pe copil de la scoala, mai ales ca de multe ori trebuie sa plec din nou la servici.

Mai mult de atât, există un acces prin spatele clădirii prin curtea colegiului Ana Aslan și a gradinitei Parfum de Tei. Eu îmi duceam copilul cel mic la gradinita Parfum de Tei și continuam prin curte, pe intrarea din spate ca să-mi las copilul la școală.

Acum este închis pentru scoala acel acces.

Deci așteptarea este ca eu să merg pe jos de-acasa, sa îmi duc un copil la gradinita și apoi sa ocolesc de pe strada Decebal pana pe strada Horea că sa îmi las și copilul la scoala si apoi sa mă întorc pe jos acasă sa îmi iau masina și să merg la servici.....

Probabil ca in zilele fără ploaie și cu temperaturi ok as putea sa fac acest exercițiu cu micutii, dar la -10, la zero grade, pe ploaie, pe canicula, sau in alte situații in care vrei doar ca piticul sa ajungă in siguranță in clădire, ce facem?

Părinții se revoltă în fiecare an, către directiune, către primărie, și în fiecare an nu se rezolvă nimic. Lumea se resemnează și plătește amenzi într-un mod injust.

Alții, fără să se gândească prea mult, fiind o școală cu rezultate bune, consideră că e o școala de "bogați cu pile”, dar vă asigur ca un reportaj in curte și in clase v-ar dovedi ca nu e cazul. Dintre mașinile parcate în strada sunt maxim 3-4, hai 5, din categoria celor de lux.

Dacă chiar vreți sa vedeți unde merg personajele cu bani din oraș, mergeți la scoala Elf, care se afla din păcate in acceasi situatie și nu au nici ei un loc in care sa isi lase copii in siguranta la scoala, dar din cate știu eu de la părinții care-și duc acolo copii, Politia Locala nu are absolut nici o treaba dacă acolo se blochează o banda, dar nu despre asta vorbim acum...

Și ce este tragic este că vorbim despre copii și despre siguranța lor, iar lumea este din ce in ce mai nepăsătoare, iar in cazul școlii Racovita de pe strada Horea discutam doar despre clasele 0-4. Copii între 6, 7 ani și 9, 10 ani.

Îmi e și rușine să mă gândesc că ne auto numim oraș de 5 stele, dar orice oraș de 2,3 stele in vestul europei are un access la școli gândit pentru siguranța copiilor și pentru vremurile in care trăim, in care ritmul vieții este altul, lumea depinde mai mult de masini, distanțele între casa si servici sunt mai mari decat in alte vremuri.

Tot ce ne dorim este o soluție, Kiss & Ride, sau orice alt fel, in care copilul sa ajungă in siguranță în incinta școlii sau înapoi la mașina din fața școlii, fără să încurcăm traficul, fără să creăm drame și discuții interminabile, fără sa căutăm vinovați, fără sa sufere nimeni, ci doar sa existe o atitudine sanatoasa si pragmatica in identificarea unei soluții”, ne-a relatat un părinte.

Comentarii Facebook