Duminica 22 Decembrie

Lustruiesc pantofi la Cluj pentru a-i ajuta pe copiii de la Grădinița Specială Malteză

 

Reprezentanții Asociaţiei Breasla Meşteşugarilor din Transilvania lustruiesc pantofii clujenilor pentru a strânge bani pentru copiii de la Grădinița Specială Malteză.

 

Miercuri, 5 decembrie, între orele 10.00 - 17.00, o meserie veche urbană prinde viaţă cu ocazia sărbătoririi lui Moş Nicolae pe strada Matei Corvin.

 

Este o demonstraţie meşteşugărească, de fapt un gest simplu care reînvie o meserie veche, caracteristică urbei. Şi nu numai atât. Lustruirea pantofilor este realizată în beneficiul copiilor cu deficienţe neuromotorii din cadrul Grădiniței Speciale Malteze: trecătorii au ocazia să devină lustragii pentru o zi sau să-şi lase pantofii lustruiţi cu un scop caritabil: banii donaţi vor fi folosiţi pentru a aduce o bucurie de Moş Nicolae copiilor din această grădiniţă. Astfel, fiecare persoană participantă la acţiune va purta mai departe mesajul solidarităţii umane şi va fi mesagerul unor copii care au nevoie de protecţie, integrare, dezvoltare sănătoasă”, a declarat Cristina Grigorean, reprezentantul Serviciului de Ajutor Maltez în România.

 

Această acţiune se află la a III-a ediţie şi tinde să devină emblematică în cadrul Târgului de iarnă organizat de Asociaţia Breasla Meşteşugarilor din Transilvania, datorită succesului şi interesului vădit de care s-a bucurat la ediţiile anterioare.

 

Grădinița Specială Malteză este un program al Serviciului de Ajutor Maltez în România, organizaţie nonprofit din domeniul social, cu sediul la Cluj-Napoca şi având 22 de filiale şi sucursale în toată ţara. Din 1991 a dezvoltat o reţea de servicii sociale pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi, derulând peste 100 de programe sociale permanente cu ajutorul a peste 1.500 de voluntari, dintre care 450 tineri. Grădinița Specială Malteză a fost înfiinţată în 1993 şi oferă terapie specializată copiilor cu dizabilităţi neuromotorii severe. În momentul de faţă, la Grădinița Malteză sunt înscrişi 22 de copii, cinci dintre ei provenind din centre de plasament.

Comentarii Facebook