Vineri 20 Septembrie

Magazinele din zona Pieței Mărăști, acuzate că pun în pericol viața pietonilor: „Sunt obligați să meargă pe partea carosabilă, pe lângă mașini”


Un clujean a semnalat faptul că pietonii care circulă pe strada Calea Dorobanților își pun zilnic viața în pericol. El a relatat că trotuarul este blocat de camioanele care descarcă marfă pentru operatorii economici din Parking Mărăști, iar oamenii sunt nevoiți să meargă pe partea carosabilă. 

Clujeanul a dezvăluit că respectiva clădire nu dispune de o zonă special amenajată special pentru aprovizionarea magazinelor. Din acest motiv, locuitorii din zonă au parte de un disconfort major. 

Trotuarul din fața parkingului Mărăști (acces din Calea Dorobanților) este blocat de materiale îngreunând traficul pietonal. Pietonii sunt obligați fie să meargă pe partea carosabilă, pe lângă mașini, fie printre materialele depozitate unde se efectuează și operațiuni de descărcare tiruri/camioane cu motostivuitor și transpaleți.

Toate acestea pun în pericol viața pietonilor și creează disconfort pentru locuitorii blocurilor din imediata vecinătate. Întrucât această clădire comercială nu dispune de o zona dedicată și izolată pentru aprovizionarea magazinelor, în permanență pe trotuarele/spațiul public din jur se creează trafic intens de mașini grele ce generează zilnic un zgomot permanent începând de la ora 06:00.

Vă rugăm să luați măsuri pentru eliberarea și prevenirea blocării spațiilor publice și a căilor de acces din zonă, pentru evitarea accidentelor și asigurarea liniștii locuitorilor din zonă. Vă mulțumim. Locuitorii blocului 10, Calea Dorobanților 105.”, a transmis un clujean. 

Comentarii Facebook