Duminica 22 Decembrie

Maidanezii EXTERMINAȚI în Florești cu otravă de șobolani și antigel

 

Reprezentanții unui cabinet veterinar din Florești avertizează că în comună s-ar fi aruncat otravă de șobolani, pentru exterminarea câinilor vagabonzi.

 

Atentie, proprietari de caini din Floresti!!! Nu lasati cateii sa manance ABSOLUT nimic de pe jos!!!!!!!!!!”, avertizează cei de la Cabinetul Animalia, pe Facebook.

 

Otrava de sobolani este un anticoagulant, adica impiedica sangele sa se coaguleze si duce la tot felul de HEMORAGII: din gingii, nas, rani mici care sangereaza mult, pana la hemoragii interne, de care iti dai seama doar cand gingia cainelui e alba. Isi face efectul in CATEVA ZILE din momentul ingestiei, tratamentul dupa aparitia simptomelor e urgent si consta in administrare de antidot (vit K) si transfuzie de sange. 

 

De obicei otrava de sobolani are culoare stridenta (pliculete sau bobițe), verde, albastru, rosu, roz si atrage atentia, de asemenea modifica culoarea fecalelor. Deci cand cainele face caca de o culoare ciudata, e semn de alarma!

 

Daca vi se pare ca un caine a mancat ceva toxic, trebuie sa i se provoace voma IMEDIAT, cel mai simplu cu 20-30 ml apa oxigenata. Daca vomita si suspicionati ceva otrava, pastrati o proba de voma pentru analize”, au mai spus veterinarii.

 

 

 

De asemenea, s-ar folosi și antigel pentru omorârea animalelor. ”Cu totii stim ce e antigelul si unde se foloseste. Vine frigul, incepe si utilizarea mai intensa.

 

Antigelul este extrem de toxic, produce INSUFICIENTA RENALA FATALA in 1-2 zile (pentru om, orice doza, si cele 2 picaturi linse de pe deget pentru a verifica daca e dulce, e considerata toxica).

 

La caine si pisica, primele semne de intoxicatie sunt VOMA (de culoare ciudata, la fel ca si colorantul din antigel) si MERSUL EBRIOS - animalul umbla de parca ar fi beat, brusc nu se mai poate tine bine pe picioare. In 1-2 zile, starea animalului se inrautateste, apare insuficienta renala ireversibila.

 

Tratamentul este URGENT si consta in perfuzii si administrare de antidot (alcool), dar rata de supravietuire este extrem de mica, deoarece diagnosticul se pune prea tarziu.

 

Nu lasat animalele sa bea din balti sau din recipiente neidentificate”, au mai scris cei de la Animalia.

 

Comentarii Facebook