Mămicile cu cărucioare cu copii nu mai au loc pe trotuarele din Cluj! Șoferii nepăsători răspund ironic: „O să facem autostrăzi pentru cărucioare!”


O mămică din Cluj a atras atenția asupra unei probleme tot mai întâlnite în oraș: lipsa de empatie a unor șoferi față de părinții care trebuie să se deplaseze pe trotuar cu căruciorul. După ce a fost nevoită să coboare pe carosabil cu copilul din cauza a două mașini parcate pe trotuar, mămica a postat un mesaj pe rețelele sociale, cerând un minim de respect pentru pietoni și mai ales pentru părinți.

„Stimați conducători auto, sunt conștientă că nu sunt suficiente locuri de parcare, dar și dumneavoastră ar trebui să fiți conștienți când parcați așa pe trotuar,” a scris aceasta. „Vă rog respectuos ca data viitoare dacă mai parcați pe trotuar să ne lăsați și nouă, pietonilor, loc să mergem pe trotuar.”

Însă reacțiile primite au fost departe de a fi solidare. Unii șoferi i-au răspuns mamei cu ironie și lipsă de considerație, unul dintre comentarii afirmând: „Ați fost în Olanda, Belgia? Nu sunt trotuare!!!... în România o să facem autostrăzi pentru cărucioare!”

Mesajul mămicii reflectă dificultățile cotidiene cu care se confruntă tot mai multe mame din Cluj, care nu doar că trebuie să navigheze printre mașini parcate pe trotuar, dar se lovesc și de lipsa de înțelegere din partea unor șoferi. În contextul unei infrastructuri insuficiente și a locurilor de parcare limitate, problema pare să escaladeze, afectând siguranța și mobilitatea pietonilor vulnerabili.


Comentarii Facebook