Duminica 22 Decembrie

Mămicile din Cluj cer locuri speciale și în parkingul Primăriei: Nu e suficient spațiu să deschid larg portiera să pot da jos copilul din scaunul lui auto


Mămicile din Cluj se plâng că parkingul Primăriei este amenajat dezastruos și nu oferă suficient spațiu pentru familiile cu copii. 

„Referitor la Parkingul de la Primărie… a fost și este dezastruos. Nici până acum nu a fost ușor să parchez mașina fără să risc să fie zgâriată, sau să reușesc să cobor decent din mașină, fără să o șterg toată cu hainele. 

Acum însă, trebuia să dau jos și un bebeluș din mașină, ceea ce a devenit imposibil deoarece nu este suficient spațiu să deschid larg portiera astfel încât să pot da jos copilul din scaunul lui auto, chiar dacă las mai puțin spațiu pe partea șoferului, așa nu pot coborî nici eu! 

Nu știu care sunt reglementările pentru locurile speciale mama și copilul, dar dacă la Lidl sau Auchan este obligatoriu amenajarea acestor locuri cu destinații speciale, cred că și în Parkingurile din Cluj-Napoca ar trebui sa fie obligatoriu, sau pune-ți un indicator că NU sunt asemenea locuri, să nu mai intrăm cu mașina degeaba. Și iluminatul din incintă nu funcționează! 

Am urcat până la etajul 3 astăzi și nu s-a aprins niciun bec, a fost beznă, m-am împiedicat în limitatoarele de la perete. Sper că deja aveți un plan cu acest Parking, lăsa de dorit din toate punctele de vedere și este și scump!”, semnalează o mămică din Cluj pentru autoritățile locale. 

Amintim că, femeile însărcinate şi persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor avea parcări rezervate și prioritate la casieriile, ghişeele şi casele de marcat din cadrul entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea, potrivit unui proiect de lege adoptat în septembrie 2023. 

„În spaţiile de parcare aparţinând entităţilor publice şi private, precum şi în spaţiile de parcare organizate de către acestea, dacă numărul locurilor de parcare este mai mare de 10, vor fi amenajate, rezervate şi/sau semnalizate minimum 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de către femeile gravide, precum şi de către persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani. Dacă numărul locurilor de parcare este mai mic de 10, dispoziţiile prezentului articol nu se aplică", mai prevede iniţiativa legislativă.

Încălcarea obligaţiilor de a amenaja, rezerva şi/sau semnaliza locurile de parcare se pedepsesc cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.

Comentarii Facebook