Duminica 8 Septembrie

Masa caldă, mărul discordiei într-o școală din Cluj-Napoca! Mămică: ”Mâncarea nu este bine gătită, este urât mirositoare/Bani aruncați pe apa sâmbetei”


Programul ,,masa caldă" în școli vine la pachet cu nenumărate probleme într-o școală din Cluj-Napoca. 

Este vorba despre Școala Gimnazială Nicolae Iorga, unde, spune o mămică, de multe ori mâncarea este gătită prost, rece sau urât mirositoare.

,,Referitor la așa zisa masă caldă dată de Primărie, mâncarea nu e prea ok, de multe ori mâncarea nu este bine gătită, este urât mirositoare etc. Sunt zile când e ok, dar zile când nu.”, a declarat o mămică al cărei copil frecventează școala, pentru Știri de Cluj.

Tocmai de aceea, zilele trecute  unii elevi au refuzat să mănânce, preferând să se joace cu mâncarea, aruncând-o prin sala de mese.

Acest lucru a făcut ca direcțiunea să decidă ca masa să le fie oferită celor mici, la ora 15:00, după finalizarea cursurilor.

Se pare că nici această soluție nu este una ideală,  deoarece mâncarea este în acel punct deja rece iar copiii o lasă pe mese, refuzând să o mai mănânce. 

,,Ieri doamna directoare a decis sa le dea asa-zisa mâncare la sfârșitul orelor, dar copii au lăsat mâncarea pe mese, de aici scandal cu parinții că se face risipă. Sunt perfect de acord, este risipa, bani aruncați pe apa sâmbetei, dar mâncarea sa fie caldă, mâncabilă și dată la mijlocul orelor. Degeaba este data la ora 14, 15 când pleacă.” a adăugat femeia. 

Părinții au luat atitudine, menționând că nu sunt de acord ca celor mici să le fie oferită masa la plecare.

,,La ora 12 era ok, când ajung acasă copiii nu mai mănâncă mâncarea de la școală, și este prea mult să nu mănânce copii până la 3”

,,Masa se dădea la ora 12, nu cum dorește doamna directoare după ce termină elevii orele

Nu sunt de acord că din cauza unor elevi, să sufere toți elevii, să se dea mâncarea după terminarea orelor”, au reclamat unii dintre părinți. 

Conducerea școlii a decis, într-un final ca, pentru a evita risipa, școala va comanda porții fixe pentru elevi.

,,În atenția colegelor diriginte gimnaziu! Având în vedere faptul că o mare parte dintre elevi refuză să mănânce masa caldă în timpul pauzei mari, iar astăzi au rămas în clase foarte multe porții de mâncare, va rog să întocmiți până joi o lista nominală a elevilor care doresc să beneficieze de masa caldă la școala.

Pt a elimina risipa, se vor comanda porții conform acestor liste. Recomand să discutați acest aspect și cu părinții.”, le-a fost transmis diriginților din cadrul școlii. 

Mulți dintre părinți au decis să refuze astfel această opțiune dacă va fi servită în continuare la plecare. 

,,Bună seara, Teodora nu mai dorește să beneficieze de masa caldă”

,,Dacă se dă la ora 15, nici Ema nu mai dorește”

,,X nu mai dorește din același motiv”, au fost unele din comentariile părinților la aflarea veștii. 

Diriginta clasei a spus că nu a fost sesizată de părinți că mâncarea ar avea probleme. ”Nu am fost informați că mâncare nu este bine gătită. O primesc din bunăvoința Primăriei. Mă deranjează că au pus școala într-o situație neplăcută. 

Copiii au primit mâncare la ora 15.00 numai două zile pentru că au făcut risipă. A fost ca o pedeapsă. Ei primesc și desert și mâncare și aruncau mancarea. Am decis să le dăm mâncarea după ora 15.00”, a spus aceasta.

Diriginta a mai precizat că nu există posibilitatea încălzirii celor 200 de porții servite copiilor. ”Am vorbit cu firma care aduce mâncarea să o livreze la o oră mai apropiată de cea a mesei să fie caldă, dar tot se răcește. Orice sesizare am primit până acum, aceasta a fost remediată, dar acum am fost supărată că nu ni s-a spus nimic și școala a avut de suferit”.

Cei care livrează mâncarea au precizat că acuzațiile părinților sunt nefondate și mâncarea este proaspătă zi de zi:

collage.png

Mâncarea trebuie servită în termen de 60 de minute, acesta este normativul.

Adevărul este că cei din clasele 1 - 4  mănâncă tot, iar cei mai mari refuză mâncarea si i-au desertul, pentru că vor burgeri și sunt obișnuiți cu mâncare fast-food de către părinți.

Vom schimba meniul și elevii vor primi fructe, fără desert, pentru că nu mai mănâncă mâncarea. Efectiv, cei din clasele gimnaziale iau desertul și lasă mâncarea acolo”, au precizat cei care livrează mâncare.


0ac1ae218906a7ad23e469263961c336.jpg

89f808f68981c664eb5d28cad0896ab0.jpg


Comentarii Facebook