Masca de protecție a devenit motiv de ceartă printre clujeni, se contrazic în autobuz și pe stradă: E ok sau nu să purtăm mască în continuare?


După ridicarea restricțiilor, masca de protecție a devenit mărul discordiei pe stradă sau în autobuze. Unii dintre cei care au ales să o poarte în sontinuare se plâng că sunt „certați” de cei care au decis să renunțe la mască, cei din urmă mergând pe premiza „Da’ ce-ai mă, ți-e frică? Doar ști că nu mai e obligatorie nu? Și atunci de ce o porți?”.

O vorbă din popor spune că obiceiurile vechi mor foarte greu, sau niciodată, Poate de aceea acum există oameni care la începutul pandemiei nu voiau să poarte masca de protecție, dar care la acest moment se simt mult mai confortabil cu ea pe față, indiferetnt că se află într un spațiu public deschis sau închis.

Clujenii se confruntă cu „problema măștii”

Clujenii sunt împărțiți în două tabere: cei cu mască și cei fără mască. Decizia de a o purta în continuare nu ar fi o problemă, chiar autoritățile au recomandat precauție în zonele aglomerate, dar cu toate acestea, mulți se plângcă cei din jur iscă tot soiul de discuții aprinse pe acest subiect. 

Mă oprește lumea pe stradă să îmi spună că nu mai e obligatorie masca. În autobuz m-a întrebat oo doamnă dacă sunt germofobă (frica de bacterii și germeni), sau de ce port masca dacă s-a scos deja restricția respectivă”, ne-a spus o cititoare. 

Psihologii declară că nu ar trebui să ne simțim incomod pentru că alegem să purtăm în continuare masca de protecție. „Atunci când iei decizia de a purta sau nu masca, gândește-te că tu deții o suma de valori și credințe proprii. Este important să mă împac cu mine, este important să-mi spun mie că fac asta pentru mine și că nu trebuie să dau nimănui explicații”, a declarat un psiholog.

Specialiştii ne recomandă să nu intrăm în conflict cu cei care nu sunt de acord cu noi sau să-i facem să înţeleagă că este vorba despre propriul confort.


Comentarii Facebook