Măsuri drastice luate de CFR: Călătorii cu gripă sau răceală vor fi dați jos din trenuri, indiferent de locul în care se află


CFR Călători a luat măsuri drastice împotriva persoanelor care suferă de boli contagioase. Potrivit modificărilor aduse Regulamentului privind transportul pe căile ferate din România, publicate în Monitorul Oficial și pe site-ul Ministerului Transporturilor pe 25 iulie 2024, pasagerii  cu gripă sau alte boli vizibile considerate contagioase vor fi evacuați din tren, indiferent de locația acestora. În situația în care persoanele în cauză au nevoie de intervenții de urgență, vor fi transportate până la prima stație, unde li se va acorda îngrijirile necesare. 

Înainte de modificările aprobate în vara acestui an, pasagerii cu boli contagioase puteau călători cu trenul dacă rezervau întregul compartiment.

Noul regulament prevede că vor fi evacuate din tren „persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalți călători. Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs și care necesită intervenții de urgență trebuie să fie transportate până la prima stație, unde li se acordă îngrijirile necesare. Acestor persoane li se restituie diferența dintre tarifele plătite și cele aferente pentru parcursul efectuat, pentru legitimația de călătorie, în condițiile prevăzute la art. 21”.

Astfel, CFR Călători s-a obligat să restituie pasagerilor care se află în această situație diferența dintre tarifele plătite și cele aferente pentru distanța parcursă până în momentul în care au fost evacuate. 

Comentarii Facebook