Vineri 18 Octombrie

Mâzgălelile au împânzit clădirile din Cluj! Clujenii cer măsuri mai stricte pentru combaterea vandalismului: ,,Fac din imaginea orașului un loc abandonat"


Multe clădiri din Cluj-Napoca, mai ales din centrul orașului au fost umplute de graffiti. 

Clujenii s-au plâns administrației locale de nenumărate ori că aceste desene stradale strică imaginea orașului. Din păcate în cele mai multe din cazuri, imaginile și însemnările de pe ziduri sunt doar simple mâzgăleli, nu lucrări realizate de grafferi. 

Deși se spune că frumusețea e în ochii privitorului mulți dintre clujeni se plâng că indivizii care vandalizează clădirile și monumentele strică frumusețea Clujului.  

,,Există vreo măsură/ proiect pentru combaterea graffiti-ului în Cluj? Monumente, cladiri publice, locuințe, 

pasaje sunt pline de mâzgăleli puerile care fac din imaginea orașului un loc vandalizat și abandonat!”, a reclamat un clujean.

Fenomenul este atât de răspândit încât oamenii s-au trezit și cu blocurile ,,pictate”. Nici clădirile istorice nu au scăpat de ,,creativitatea artiștilor”

Anul trecut un tânăr a fost prins în timp ce inscripționa cu grafitti un perete al unei clădiri istorice din centrul Clujului. Cazul a strârnit la vremea aceea un val de indignare între clujeni.

Cluj: Ce pedeapsă merită? Au desenat cu graffiti o clădire istorică și s-au filmat fericiți - VIDEO

Deși soluția cea mai bună este amendarea făptașilor, este evident că în multe din cazuri aceștia sunt foarte greu de identificat, mai ales că aceste activități tind săp aibă loc după lăsarea serii.

Nu ar strica însă o acțiune de amploare din partea autorităților locale pentru curățarea acestor desene, mai ales că, în urmă cu 4 ani Primăria Cluj-Napoca a cumpărat un aparat de curățare cu abur de ultimă generație, care nu prea pare să fie utilizat în acest scop.

Aparat de îndepărtat graffiti testat la Cluj, după ce Primăria l-a cumpărat - FOTO


Comentarii Facebook