Duminica 6 Octombrie

Medicul rezident din Cluj, acuzat de infracțiuni sexuale, a scăpat de închisoare. S-a eliminat detenția și i s-a impus „tratament”


Curtea de Apel Târgu Mureș a desființat sentința dată de Judecătoria Luduș, care l-a condamnat pe medicul rezident din Turda ce activa la Cluj, H.P., la 3 ani de închisoare. Amintim că acesta era acuzat de mai multe infracțiuni de natură sexuală, care implicau minori cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani.

Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare (practic, a eliminat detenția) și la măsura obligării luării unor medicamente, pentru a se ”trata”, a menționat refleqtmedia.ro. Atenție, vorbim despre un medic rezident care dacă nu era prins, cu probe, profesa în continuare fără nicio problemă!

„În baza art. 38 şi art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului P. H. pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 2 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din restul pedepselor (3 luni pentru ultrajul contra bunelor moravuri din 28.05.2022 şi 9 luni închisoare pentru coruperea sexuală a minorilor, stabilite de prima instanţă, pe care le menţine), aplicând inculpatului pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare. (…)

Potrivit art. 91 C. pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 ani şi 6 luni închisoare şi a pedepsei accesorii pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, a fost decizia instanței.

H.P a fost în stare de arest la domiciliu, până la pronunțarea acestei decizii finale, în 21 iunie 2024, moment din care este liber. Pe lângă condamnarea cu suspendare, medicul rezident turdean este obligat și la urmarea unui tratament medicamentos.

În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod pr. pen. rap. la art. 109 Cod penal ia faţă de inculpat măsura de siguranţă a obligării la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, tratamentul medical fiind cel prescris în 12-13-14.02.2024, potrivit Foii de observaţie clinică generală/Biletului de ieşire întocmit de Spitalul Clinic Judeţean Mureş – Secţia Psihiatrie II Acuţi, nr. FO 3452/2024: – tratament medicamentos constând în „Zolpidem 10 mg 0-0-1, Alprazolam 0,25 1 tb în caz de nelinişte, Cipralex 10 mg 1-0-0, Spitomin 1-0-1”, şi – continuarea psihoterapiei.”, se mai precizează în decizia Curții de Apel Târgu Mureș.

De asemenea, el trebuie să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

Vezi și: Noi detalii halucinante în cazul medicului rezident din Cluj, arestat. Le oferea copiilor bani, în schimbul favorurilor sexuale

Comentarii Facebook