Mesajul unui clujean pentru festivalieri care fac gălăgie pe străzile Clujului: „Bucurați-vă de Untold, dar cu respect pentru oraș”


Festivalul Untold aduce anual sute de mii de persoane din toate colțurile lumii în Cluj-Napoca, oferind orașului de pe Someș o energie vibrantă. Însă, alături de entuziasmul și distracția aduse de festival, există și apeluri din partea unor locuitori ai orașului pentru respectarea liniștii și a regulilor de respect reciproc, în special în afara perimetrului festivalului.

Un clujean a postat recent un mesaj pe o rețea de socializare în care subliniază nevoia de a păstra un echilibru între distracția de la festival și respectul față de locuitorii orașului. 

Autorul mesajului le-a transmis unor festivalieri că, deși atmosfera de la Untold este plină de energie și libertate, orașul este locuit de oameni care apreciază liniștea în orele de odihnă și nu se bucură de gălăgia de pe străzi de la miezul nopții.

Clujeanul îi îndeamnă pe participanții la festival să adopte un comportament responsabil pe străzile din municipiu, arătând că experiența Untold poate fi memorabilă și fără acțiuni care să-i deranjeze pe locuitorii Clujului. 

Salutare tuturor celor care se distrează la festivalul din orașul nostru, mă bucur pentru voi!

Totuși, țin să vă reamintesc unora dintre voi ca ați venit într-un oraș locuit de oameni normali, care apreciază bunul simț.

Înțeleg ca vă simțiți bine, dar ar fi drăguț să vă reamintiți ca nu sunteți la Ibiza sau Costinesti, și că nu apreciază nimeni urletele de pe strada de la ora 04:00-05:00, răcnete și hăhăieli în scara blocului tot la aceleași ore matinale, aruncat mizerie pe geam sau alte comportamente de înaltă ținută!

Înțeleg și că ați scăpat de părinți și ca în gașcă simțiți nevoia de a fi puțin teribiliști... Se vede după cum conduceți prin oraș, după cum vă comportați prin mall sau pe stradă, dar biletul pe care l-ați cumpărat va acorda dreptul de a petrece în incinta festivalului, nu e nevoie de toate exagerările astea și pe stradă, în mijloace de transport sau prin apartamentele închiriate în această perioadă. Nu cred ca impresionați pe cineva!

În rest, numai bine și distracție plăcută în continuare!”, a transmis un clujean pe o rețea de socializare. 

Comentarii Facebook