Duminica 22 Decembrie

METODA ACCIDENTUL la Cluj: Clujence înșelate cu 7.000 de euro

 

Trei clujence au fost înșelate în decursul a două zile cu sume de 3.000, 13.000 și 20.000 de lei prin metroda accidentul

 

În 17 ianuarie, la ora 18:30, o femeie de 65 ani a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca despre faptul că, în intervalul orar 15:30 - 16:00, a fost contactată telefonic de trei bărbaţi, a căror identitate  nu o cunoaşte, care au informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a doi minori. Bărbaţii s-au prezentat, pe rând, ca fiind poliţist, avocat şi aparţinător victime. 

 

De asemenea, aceştia i-au comunicat faptul că fiul său nu poate vorbi din cauza leziunilor suferite, astfel femeii i s-a făcut legătura cu un avocat care i-a adus la cunoştinţă că pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă este necesară suma de 4.100 euro. 

 

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, la scurt timp, la domiciliul femeii s-a prezentat un bărbat, care a afirmat că este tatăl victimelor şi căruia femeia i-a înmânat suma de 20.000 lei.

 

Ulterior, femeia a fost contactată din nou de pretinsul avocat care a determinat-o pe femeie să achiziţioneze şi cartele telefonice de reîncărcare în valoare de 1.000 lei şi să le comunice telefonic 

codurile de reîncărcare.

 

Într-un final, femeia şi-a sunat fiul, care a infirmat cele relatate, negând implicarea lui în vreun accident rutier.

 

Prin aceeaşi metodă, la data de 18 ianuarie, în intervalul orar 14:00 - 16:00, au fost înşelate alte două femei, în vârstă de 72, respectiv 80 ani, din municipiul Cluj-Napoca, fiind prejudiciate cu sume importante de bani, respectiv 13.000 lei şi 3.000 lei.

 

Polițiștii susțin că în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a înregistrat 12 infracţiuni de înşelăciune prin aşa-zisa metodă ”accidentul” şi 10 tentative de înşelăciune. 

 

Modul de operare este similar. Victimele primesc un telefon prin care apelantul le spune că persoane apropiate din familie (copii, nepoţi, fraţi) au fost implicate în accidente rutiere grave, iar în scopul soluţionării (rezolvării) amiabile a accidentului trebuie să remită anumite sume de bani necesare pentru suportarea unor intervenţii chirurgicale a persoanelor rănite. Apelanţii cer victimelor să nu spună nimănui despre ce s-a întâmplat şi să remită sumele de bani solicitate unei persoane –pretins aparţinător al persoanelor rănite - care se va deplasa la domiciliul acestora, oferind asigurarea fermă de ”rezolvare” a situaţiei.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj lansează din nou un apel către toţi cetăţenii să nu dea curs unor astfel de solicitări de sume de bani pentru presupuse accidente şi să sune imediat la 112. Asemenea situaţii nu se ”rezolvă” cu bani. 

 

Întotdeauna, la locul producerii unui accident cu victime, în ţară sau în străinătate, sunt prezenţi poliţişti şi cadre medicale, pentru acordarea primului ajutor victimelor!

 

Niciodată, în cazul unui accident rutier real, nu se solicită bani pentru ”rezolvări” de intervenţii medicale. 

Comentarii Facebook