Mezelurile mâncate de români conțin SORICI cu nemiluita
Românii mănâncă mezeluri de proastă calitate, care conțin prea puțină carne, dar foarte multe resturi rezultate în urma prelucrării cărnii.
Mezelurile conțin șorici, apă, grăsime şi tendoane în cantități mult mai mari decât cele permise, scrie realitatea.net. În mezelurile şi pateurile de pui, mai mult de 80% din conţinut este de fapt şorici de porc.
Statisticile producătorilor arată că, anual, românii consumă între 9 şi 10 kg de mezeluri. Astfel, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor le recomandă oamenilor să citească etichetele cu atenţie.
În produse ca parizerul, crenvurştii sau salamul de vară a fost găsit un conţinut de proteine mai mic cu 2% faţă de prevederile legale, semn că la prepararea lor s-a folosit foarte puţină carne.
Concluzia raportului ANPC este şocantă: 75% din preparatele cumpărate şi consumate de români într-un an sunt mezelurile ieftine sau cu preţ mediu.
0 Comentarii