Vineri 18 Octombrie

Milionarul clujean Adrian Marțian a fost găsit în Serbia, alături de cei 3 copii. Cum ar fi reușit să-i treacă granița


Afaceristul clujean Adrian Marțian și cei 3 copii ai săi, dați dispăruți pe 14 octombrie, au fost găsiți joi în Serbia.

Cei mici erau dați în urmărire internațională, fiind în evidența celor de la Poliția de Frontieră, însă, în ciuda acestui fapt, au reușit să treacă granița.

Adrian Marțian a fost prins în orașul  Niş. Ce l-ar fi dat de gol pe milionar ar fi fost o banală cartelă cu număr sârbesc, acesta fiind localizat de autorități la momentul activării sale.

Potrivit ministrul de Interne sârb Ivica Dačić milionarul Adrian Marțian, în vârstă de 54 de ani, a fost reținut în jurul orei 14.30, potrivit Libertatea.ro.

Ministrul i-a transmis omologului său din România, Cătălin Predoiu, că există suspiciuni rezonabile că Adrian Marțian și-a răpit copiii în vârstă de 8, 9 și 11 ani și i-a adus ilegal în Serbia, dar și că răpirea ar fi fost plănuită cu mult timp în urmă.

,,Cele patru persoane se află în custodia autorităților polițienești din Serbia, localitatea Nis. Menționăm faptul că, la acest moment, cei trei minori sunt în afara oricărui pericol”, au transmis reprezentanții Poliției Române, care au anunțat și că vor continua cercetările.

De asemenea, Poliția de Frontieră Mehedinți, locul prin care ar fi fost scoși copiii din țară, a transmis că face cercetări pentru infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Una dintre ipotezele anchetatorilor este că cei mici au fost trecuți ilegal frontiera ascunși într-un TIR deţinut o cunoştinţă a lui Marţian.

Aceasta este și bănuiala fiului cel mare al afaceristului, fratele vitreg al celor 3 copii ai milionarului.

,,Un TIR are două paturi, patul de jos şi patul de sus. Patul de sus de multe ori se închide. Şi dacă cei de la Poliţia de Frontieră nu au un pont, o informaţie concretă, ei nu o să controleze absolut toate TIR-urile peste tot. Am fost trecut ilegal de către tatăl meu în repetate rânduri, nici nu mai ştiu de câte ori a fost. În altă dată m-a trecut cunoscându-se cu cei de la Frontieră", spune Adrian Marţian Jr, potrivit observator.ro.

Amintim că Antonio, Rania şi Raisa au dispărut, luni, din casa lor din Sântandrei, în care locuiau cu bona lor.

Marți, un clip cu cei mici a apărut în mediul online. Copiii menționau că nu doresc să se întoarcă la mama lor, deși aceasta are custodia lor.

Miercuri seară, Marțian l-ar fi sunat pe procurorul de caz și i-a spus că are promisiunea că o să fie contactat în cursul nopții și că va lua copiii, apoi va pleca cu ei în Rusia.

Joi dimineața, o altă filmare a fost publicată, în care apăreau copiii alături de milionar. Din filmare aceștia pare că se află chiar în mașina în care au fost prinși în Serbia.

Foto: Libertatea 

Comentarii Facebook