Militarii de la Baza Aeriană Câmpia Turzii, amenințați de cămătarii din Turda

 

Cămătarii din Turda, conduși de temutul Claudiu Ghibu, îi amenințau și pe militarii de la Baza Aeriană Câmpia Turzii, care se împrumutau cu bani de la o leafă la alta. 

 

Poliţiştii din Cluj i-au reținut pe Aurelian Chiciudean, zis ”Relu”, Mircea Călin Mureaşan, zis ”Mâţa”, Petre Călin Ferdean, zis ”Fefe” şi Claudiu Ghibu.

 

Aceștia împrumutau bani chiar și cu dobânzi de 100%. Numele celor care primeau banii erau trecute într-un carnețel, care a fost recuperat de anchetatori. Pe aceste liste se aflau și mai mulţi militari de la Câmpia Turzii, de la baza aeriană, care pierduseră banii la păcănele, informează România TV.

 

Cămătarii au primit mandate de arestere pentru 29 de zile pentru acuzaţii de şantaj şi cămătărie.

 

Cămătarii arestați de procurorii DIICOT făceau legea în Turda și Câmpia Turzii, având pus la cale un sistem de a-i controla pe datornici. 

 

Procurorii DIICOT susţin că Claudiu Ghibu se ocupa prioritar de cămătărie și a ajuns să le controleze chiar și prostituatele din zona benzinăriei A/A, de la ieşirea din Turda, pe DN 1. ”Fetele” luau împrumuturi și au ajuns să lucreze numai pentru Ghibu, deoarece nu mai puteau returna banii.

 

Acasă la acest iterlop, procurorii DIICOT au depistat cărțile de identitate ale unor datornici și coli A4 cu numele altor datornici. Dobânzile practicate începeau de la 30% și ajungeau la 100%. Claudiu Ghibu a spus că nu își explică ce căutau cărțile de identitate la el acasă.

 

Ceilalți trei membri ai grupării, Aurelian Chiciudean, zis ”Relu”, Mircea Călin Mureaşan, zis ”Mâţa”, Petre Călin Ferdean, zis ”Fefe”, se ocupat de asigurarea ”protecției” în diferite sălile de jocuri de noroc, discoteci și cluburi din oraș. Patronii localurilor plăteau sume cuprinse între 100 şi 400 de lei, săptămânal. 

 

Modul de acțiune era simplu, fiind brevetat la Cluj-Napoca în anii 90. Mai mulți bătăuși erau trimiși la un anumit local, iar apoi Aurelian Chiciudean trata cu patronii pentru a rezolva criza, iar echipa lui era agajată pentru a asigura ordinea.

 

Procurorii DIICOT susţin că Aurelian Chiciudean era liderul organizației criminale. El decidea cine este bătut și ce local urma să fie ”atacat”.

Comentarii Facebook