Vineri 22 Noiembrie

Ministrul Pădurilor s-a făcut de RÂS la Cluj. Știri de Cluj a informat-o cum se duc inspectorii silvici la concursuri de schi pe banii mafiei lemnului

 

Ministrul Apelor și al Pădurilor, Lucia Varga, a venit, vineri, 14 iunie, pentru a anunța că le face dosare penale pădurarilor care au fost mână în mână cu mafia lemnului, dar a dat dovadă că habar nu are cum lucrează mafia lemnului.

 

Lucia Varga a fost întrebată de Știri de Cluj dacă știe despre concursurile organizate de ocoalele silvice private la care sunt invitați inspectorii silvici de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare pentru a petrece câteva zile de relaxare. Inspectorii silvici au ca îndatorire de serviciu tocmai verificarea acestor ocoale silvice. ”Am aflat de cazurile astea și aceste cazuri nu se vor mai întâmpla. Vreau să vă spun că la inspectoratele silvice vom face o reorganizare din temelii. Vom aduce tinerii în cadrul inspectoratelor silvice, vom da și acolo afară oamenii care au fost complici cu hoții de lemne”, a răspuns ministrul Varga.

 

Întrebată când a aflat despre concursul organizat în acest an la schi de ocoalele silvice provate și la care au participat angajații din subordinea ei, ministrul a recunoscut că habar nu avea. Lucia Varga s-a contrazis flagrant, spunând că abia acum a aflat de la reporterul Știri de Cluj. Cu toate acestea, câteva minute mai devreme a spus că știa despre aceste cazuri. ”Îmi spuneți dvs acum, despre aceste concursuri”, a mărturisit Lucia Varga.

 

Concurs de schi cu acuzații de SEX și ORGII la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic Cluj - EXCLUSIV

 

Ea a încercat să le ia apărarea inspectorilor silvici, care sunt la fel de vinovați de defrișările din păduri, ca și pădurarii sau șefii de ocoale silvice. ”În inspectoratele silvice sunt 2 categorii de oameni. Din păcate cred eu că mai mult de jumătate dintre ei sunt dintre aceștia care se dedau, la ceea ce spuneți dvs., sau și mai rău se duc să facă controalele sau se duc și fac controalele pe motorina celor pe care îi controlează. Au salarii de 1.200 de lei și nu au stimulente, cum ar fi cotă parte din confiscări. O cotă parte din volumul de masă lemnasă confiscat și valorificat trebuie lăsat ca stimulente pentru angajații din Inspectoratele Silvice, așa am gândit în noul proiect legislativ”, a mai spus Lucia Varga. 

 

 

Comentarii Facebook