Miros chimic în Cluj! Arderile ilegale de deșeuri ar fi principala cauză: „Veți observa zeci de focuri mici în zona colibelor”


O femeie care locuiește în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca susține că, după lăsarea serii, se simte un miros chimic pe străzi. 

Ea a relatat că duhoarea vine din zona de sud și ajunge în zona Bisericii „Sfântul Petru” pe la ora 01:00. 

Oare știe cineva ce e cu mirosul chimic care se împrăștie pe la miezul nopții, cel puțin în zona The Office? Întâmplător, am sesizat de vreo 5 ori vara asta, consecutiv în ultimele două nopți, același miros înecăcios.

Ajunge pe la 1am în zona Sf. Petru și vine dinspre sud, același tipar. Nu am găsit să fie programate dezinsecții.”, a întrebat o clujeancă pe rețelele de socializare.

Clujeanca a constatat destul de rapid că nu este singura care a simțit mirosul înțepător. Alți internauți au afirmat că au parte de aceleași „miresme” pe strada Fabricii de Zahăr sau în cartierele Zorilor și Grigorescu. 

Mai multe persoane susțin că mirosul ar fi provocat de arderile ilegale de deșeuri din zona rampei de gunoi din Pata Rât. 

„Vă spun eu de unde provine! Dacă mergeți noaptea prin zona gropii de gunoi veți observa zeci de focuri mici în zona colibelor, unde se ard pe tot parcursul nopții cabluri și mase plastice pentru separarea metalelor .

În funcție de curenții de aer și direcția vântului, mirosul și fumul toxic se propagă diferit pe zone.”, a relatat un clujean. 

Comentarii Facebook