Duminica 8 Septembrie

Modificare majoră la examenul auto. Proba teoretică se dă în ziua înscrierii


De acum , candidații la examenul de obținere a permisului auto vor susține proba teoretică în aceeași zi în care se înscriu, potrivit unui ordin publicat recent în Monitorul Oficial.

Modificarile sunt cuprinse in Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 82/2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 340, din 11 iunie 2013, scrie avocatnet.ro.

Potrivit noilor reglementări, înregistrările în aplicația informatică pot fi făcute și de școlile de conducători auto, nu doar de către candidați.

Actul normativ publicat în Monitorul Oficial nu cuprinde însă toate modificările propuse de MAI. Una dintre schimbările majore se referea la posibilitatea de susținere a probei practice de căâte ori este nevoie pentru a obține permisul de conducere, fără a fi nevoie să se mai repete proba teoretică.

"Calificativul <> la proba teoretica permite, pentru o perioada de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica, accesul la sustinerea probei practice", se arata in varianta lansata in consultare publica de MAI.

MAI mai propune ca în cazul în care candidatul este respins la proba de traseu, acesta să poatp relua proba după minim 15 zile de la data obținerii calicifativului, cu condițiile de a prezenta dovada efectuarii a 6 ore de pregatire practica si sa nu depaseasca termenul de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica.

Comentarii Facebook