Duminica 22 Decembrie

Năsui, judecătorul din jacuzzi, revine la SERVICIU. Judecătorii au anulat excluderea din magistratură

 

Judecătorul Gabriel Năsui se poate întoarce la serviciu, la Curtea de Apel Cluj, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat decizia de excludere din magistratură. 

 

Judecătorul Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, a fost exclus din magistratură pentru că a judecat un dosar în care era implicată și societatea soţiei, dar și pentru dezvăluirile privind vacanțele de lux pe care le-a făcut la schi cu afaceriștii pe care îi judecă.

 

Decizia de excludere a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii cu majoritate de voturi, în urma unui control efectuat la Cluj de Inspecția Judiciară a CSM

 

Gabriel Năsui a mers în vacanțe în celebra staţiune elveţiană St. Moritz alături de omul de afaceri Cristian Baboş, care a beneficiat de o sentință favorabilă din partea judecătorului Gabriel Năsui, într-un litigiu care însumează 746,232 de euro.

 

Judecătorul Năsui și Cristian Baboş au fost colegi la facultatea de medicină, absolvită de magistrat, astfel că între ei este și o prietenie veche. Baboș a condus afaceri de milioane de euro în domeniul imobiliar, dar criza economica l-a dus la sapă de lemn, fiind urmărit de executorii judecătorești în diverse dosare.

 

Unul dintre acestea vizează o cerere făcută de omul de afaceri Corneliu Neculau, care a solicitat plata sumei de 94.000 de dolari, diferența pentru fabrica de sucuri naturale Commer Zalău. Litigiul datează din perioada 2008 - 2008, iar Neculau a obținut o sentință judecătorească de executare silită a lui Cristian Baboș.

 

Cauza a ajuns la Curtea de Apel Cluj, fiind repartizată chiar judecătorului Gabriel Năsui, bunul prieten al lui Cristian Baboș, procesul derulându-se în perioada 2008 - 2009. În iarna aceluiași an, Năsui și Baboș au fost la St. Moritz, împreună cu soţiile lor, într-o vacanță de lux. Familiile au fost cazate la hotelul Kulm, clasificat cinci stele superior, unde prețurile sunt pe măsură. O cameră dublă costă între 530 şi 800 de franci elveţieni pe noapte.

 

Verdictul în procesul prin care Cristian Baboș cerea despăgubiri în valoare de 746.263 euro a fost pronunțată de Năsui după excursia de lux din Aplii Elvețieni, în 2 martie 2009. ”Obligă pârâţii, în solidar, la plata sumei de 746,263 euro şi 8.672 lei reprezentând prejudiciu şi 27.330 lei reprezentând cheltuili de judecată, taxă judiciară de timbru”, se arată în sentință, cu precizarea că, din cauza celor doi executori judecătoreşti şi a somaţiilor acestora înscrise la cartea funciară, omul de afaceri Cristian Baboş nu a putut vinde un teren, suferind un prejudiciu de 746.263 euro.

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat decizia de excludere din magistratură a judecătorului Gabriel Năsui, dar l-a pedepsit pe magistrat cu mutarea disciplinară, pentru o perioadă de șase luni, la Curtea de Apel Alba Iulia, scrie evz.ro.  

 

Judecătorul Gabriel Năsui a mai fost implicat într-un scandal în 2011, când a fost și sancționat, după ce a participat la judecarea unui dosar în care era implicată și societatea soţiei.

 

Nasui a judecat si a admis o cerere de preschimbare de termen introdusa de firma unde sotia sa, Bogdana Nasui, este asociat. Judecatorul clujean s-a abtinut abia dupa judecarea cereri, dar ar fi trebuit sa faca acest lucru inainte din motiv de incompatibilitate.

 

Surse din randul judecatorilor au declarat pentru Stiri de Cluj ca judecatorul Gabriel Nasui si-a mai sprijinit sotia in problemele pe care le-a avut cu justitia inca de cand era la Judecatoria Cluj-Napoca.

 

Legea 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, mentioneaza ca: "Judecatorii si procurorii sunt obligati sa se abtina de la orice activitate legata de actul de justitie in cazuri care presupun existenta unui conflict intre interesele lor si interesul public de infaptuire a justitiei sau de aparare a intereselor generale ale societatii,cu exceptia cazurilor in care conflictul de interese a fost adus la cunostinta, in scris, colegiului de conducere al instantei sau conducatorului parchetului si s-a considerat ca existenta conflictului de interese nu afecteaza indeplinirea impartiala a atributiilor de serviciu".

Comentarii Facebook