Duminica 8 Septembrie

„Ne oferă ce crede dom' Primar că ne trebuie”. Noroi și praf pe Kogălniceanu, de Zilele Clujului, proiect plătit de Primăria Cluj - FOTO


Turiștii care vor vizita în aceste zile orașul, de Zilele Clujului, vor avea ocazia să se bucure de toată „inovația” adusă de proiectele Primăriei în municipiu. De exemplu, pe strada Mihail Kogălniceanu, oamenii vor avea parte de praf sau „noroi urban” luând în considerare faptul că se anuță ploi torențiale în aceste zile. 

Oamenii au cerut verdeață și copaci și au primit desigur „un compozit de culoare cenuşie”...

Părinţii care îşi duc copiii la şcoală pe-acolo ştiu, dacă bate vântul, pe arşiţă, nu ştii cum să te mai protejezi, iar dacă a plouat un pic mai tare nu ştii pe unde să ocoleşti noroiul urban.

„Zilele Clujului: ce preferaţi, praf sau noroi?

Pentru cei care au uitat, vă reamintesc o întâmplare de acum câţiva ani. Oamenii lui Boc, cu deplina aprobare a primarului, se deciseseră să radă toată panta verde de pe malul drept al Someşului, pe lângă Parcul Central, ca să facă o bandă de circulaţie în plus. Societatea civilă s-a mobilizat rapid, Primăria a promis că nu va mai face defrişarea... şi totuşi UTILAJELE CONTINUAU SĂ LUCREZE, până la un rapid protest cu blocarea prin trecere continuă a două zebre pentru pietoni din zonă. Coloanele de maşini au fost imense, aveam nişte afişe mari cu care mergeam de-a lungul lor arătându-le şoferilor de ce se stă şi, deloc paradoxal, înjuraţi nu eram noi, ci administraţia locală când afla lumea ce se face.

De ce-am pomenit acel moment? Pentru că de-atunci provine faimoasa zicere a primarului, că acei clujeni care, citez, IUBESC NOROIUL ar face bine să părăsească mediul urban. Ăştia eram noi, toţi ciudaţii care militam pentru verde pe Someş: nişte iubitori de glod, spre deosebire de urbanizatul, urbanul şi urbanizantul #emilboc.

Ei, uite că mult timp mai târziu, ni se oferă ce credea dom' Primar că ne trebuie. În buricul buricului. Cu un compozit de culoare cenuşie care seamănă mult a ciment sadea (dar nu este, fiindcă suprafaţa e cât-de-cât permeabilă, altfel copacii aceia deja ar suferi îngrozitor). Părinţii care îşi duc copiii la şcoală pe-acolo ştiu cum, dadcă bate vântul pe arşiţă, nu ştii cum să te mai protejezi, iar dacă a plouat un pic mai tare nu ştii pe unde să ocoleşti noroiul urban.

Singurul lucru bun? Că la Zilele Clujului, cetăţenii vor putea veni în număr mare să se bucure şi să înţeleagă ce zile ne aşteaptă după realegerea Marelui Conducător.

Asta am vrut, asta primim - curat murdar, nenicule”, a transmis activistul civic clujean Dumitru Cornel Vilcu, pentru „Clujul civic”. 

Comentarii Facebook