Duminica 8 Septembrie

Nepoata actorului Dorel Vișan, elevă de 10 a Clujului! Louise va studia politică la o universitate de renume din Franța


Louise Vișan este una dintre cele două tinere din Cluj care au reușit performanța extraordinară de a obține zece pe linie la Bacalaureat.

Tânăra a învățat la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, unde a urmat un profil uman, mai exact, specializarea filologie. 

Cheia succesului pentru Louise au fost atenția sporită la ore și profesorii care au fost foarte dedicați. Cu toate că nu s-a pregătit foarte intens pentru examenul de Bacalaureat și nu se aștepta să obțină la toate cele trei materii note maxime, se bucură foarte tare de rezultatul final.

,,Nu pot să zic că m-am pregătit foarte intens, am fost însă mereu atentă la școală și la ore. Plus că am avut niște profesori de care mi-a plăcut foarte mult și care chiar s-au dedicat. Nu mă așteptam neapărat la toate cele trei materii să am nota 10, dar mă așteptam la o notă bună,” a declarat Louise pentru Știri de Cluj.

WhatsApp Image 2024-07-09 at 15.16.06 (3).jpeg

Fericirea a atins cote maxime atunci când a văzut nota finală pe care a reușit să o obțină la ,,examenul maturității". Acum își păstrează fericirea la un nivel înalt, deoarece vara și vacanța și-au intrat în drepturi.

,,Am fost foarte fericită când am aflat nota. Și m-am bucurat că acum începe vara cu adevărat,” a spus fata.

Louise Vișan nu trebuie să se gândească deloc înspre ce facultate să se orienteze, tânăra fiind deja admisă la Universitatea SciencesPoParis, o facultate de renume din Franța. A ales această opțiune deoarece este foarte pasionată, în principal, de științe politice, drept, economie sau istorie.

,,Este o facultate foarte grea, am fost zece pe un singur loc. Și știu că o să am o competiție extrem de mare, deci nu mă aștept să am neapărat rezultate la fel de bune ca și francezii. Ei, spre exemplu, au educație despre politică și la liceu sau alte materii pe care o să le facem la facultate. Dar îmi place competiția și consider că o să reușesc să fac față,” a mai povestit Louise.

Pe lângă motivele menționate anterior, a ales acest drum deoarece nu știe cu siguranță ce vrea să facă în viitor, însă facultatea aceasta îi deschide o gamă largă de variante. 

,,Am ales facultatea aceasta deoarece încă nu știu 100% ce vreau să fac mai târziu, dar cam aceste materii mă interesează, în general, inclusiv politica. Specializarea pe care am ales-o are legătură cu zona europeană și zona de Est. Am posibilitatea în viitor să mă întorc în țară sau să lucrez în instituții, spre exemplu, Parlamentul European, aria de posibilități fiind foarte largă,” a precizat la final tânăra.

WhatsApp Image 2024-07-09 at 15.16.06 (2).jpeg


Comentarii Facebook