Duminica 22 Decembrie

Nepoata lui Emil Boc și socrul lui Rareș Bogdan, audiați în dosarul DNA de la Primăria Cluj

 

Procurorii DNA vor audia în dosarul de corupție care o vizează pe viceprimărița UDMR, Anna Horvath, nume sonore din Cluj-Napoca. 

 

Viceprimarul Ana Horvath este în concediu fără plată, dar lucrul la acest dosar continua.

 

DNA îi va chema la audieri pe Mihaela Boc, nepoata primarului Emil Boc, angajată la Primăria Cluj Napoca, la Direcția de Relații Externe, arhitectul șef al Clujului, Ligia Subțirică, directorul Direcției de Urbanism, Corina Ciuban, șeful Serviciului Autorizații de Construire, Ramona Rusescu, șeful Direcției Patrimoniu Public, Iulia Ardeuș și șeful Serviciului Siguranța Circulației, Mirela Mărincean. 

 

Nu lipsesc nici oameni cu bani mulți din oraș: milionarii Vasile Vita (socrul lui Rareș Bogdan), patronul Vitacom, sora acestuia, Iustina Maria Vita, Adam Ambrus, unul dintre patronii Nervia, societate cu investiții importante în domeniul imobiliar, dar și Laszko Csaba, directorul general al celei mai mari fabrici de scaune din România, cu sediul la Cluj Napoca, Antares SA dar și soții Fodor Zsolt și Marta Silvia, patronii Euro GSM și investitori imobiliari.

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 10 octombrie 2016, față de ANNA HORVATH, la data faptei și în prezent viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. 

 

În perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice.

 

Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire.

 

Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale.

 

Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma încheierii unui contract de sponsorizare, urmând ca viceprimarul Horvath Anna să indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care să fie încheiat acest contract.

 

De asemenea, în același context, inculpata Horvath Anna a promis că și după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta din urmă avea interese economice”, precizează procurorii.

 

ANNA HORVATH a fost plasată sub control judiciar, fiind acuzată de trafic de influență. 

Comentarii Facebook