Vineri 20 Septembrie

Nereguli grave în parcurile din Cluj-Napoca! Oamenii se simt în pericol: „Nu înțeleg ce fac polițiștii”


Mai mulți clujeni au relatat că nu se simt în siguranță în momentul în care ies în parcurile din Cluj-Napoca. Principalul motiv sunt oamenii străzii care interacționează violent cu trecătorii și lasă în urma lor mizerie. 

O clujeancă a relatat că parcurile „14 Iulie” și „Simion Bărnuțiu” sunt pline de indivizi care urinează în spațiul public, sub privirile tuturor. 

Mai mult, ea susține că există foarte multe persoane care își plimbă câinii în aceste parcuri fără lesă sau botniță. 

Comportament inadecvat: nu este prima dată când văd bărbați urinând în parc în văzul tuturor. Asta pe lângă faptul că parcul central și parcul 14 Iulie sunt pline de boschetari și de persoane care își plimbă câinii fără lesă sau botniță.

În calitate de mămică, nu mă simt în siguranță în orașul în care m-am născut și nu simt că parcurile sunt un loc sigur pentru noi sau copiii noștri. Doresc să văd agenți de poliție patrulând în spațiile publice, în special în cele unde femei cu copii petrec mult timp. Asta ar însemna un oraș european, unul în care să mă simt în siguranță.”, a relatat clujeanca. 

O situație similară a fost semnalată și într-un parc de pe strada Buzău din cartierul Grigorescu. 

Consum de alcool, larmă, muzică, comportament indecent, îmbrăcăminte indecentă, animale – toate acestea la doi pași de spațiul de joacă pentru copii. Ca să ajungi la spațiul de joacă trebuie să expui copilul la aceste persoane.

Aceste comportamente se repetă zilnic și se intensifică în weekend. Nu înțeleg ce fac polițiștii comunitari. Unul nu am văzut.”, a reclamt un alt locuitor al municipiului. 

Problemele s-au extins și în Gheorgheni, unde se adună grupuri de tineri care fac gălăgie și vandalizează un parc de pe strada Lăcrimioarelor. 

Aș dori să fac o sesizare în legătură cu starea deplorabilă din parcul de pe Lăcrămioarelor 6, unde zilnic și noapte de noapte sunt grupuri de câte 10-15 persoane care consumă alcool și vandalizează parcul. Solicităm sprijinul Primăriei și al Poliției pentru liniștea și siguranța locatarilor din zonă.”, susține o altă clujeancă. 

*Fotografie cu caracter ilustrativ


Comentarii Facebook