Sambata 26 Octombrie

Nereguli grave într-un parc din Cluj-Napoca! Părinții se tem pentru viața copiilor lor: „Mediul în care se joacă este unul precar”


Parcul de pe strada Tășnad din Cluj-Napoca s-a transformat într-o adevărată capcană pentru copii. Un părinte a tras un semnal de alarmă în legătură cu starea deplorabilă a locului de joacă din Mănăștur, care, potrivit acestuia, pune în pericol viața celor mici. 

Într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca, bărbatul a descris spațiul de joacă în termeni duri, conturând un peisaj sumbru în care nu ar avea ce căuta copiii. 

El susține că băncile sunt rupte, linghișpirul este instabil, iar hințile, grav degradate. Pe lângă mobilierul stricat, gardul de sârmă care înconjoară parcul „prezintă defecte care pun în pericol viața copiilor”, conform clujeanului. 

Bărbatul atrage atenția asupra faptului că lipsa de intervenție ar putea duce la incidente grave și solicită o acțiune urgentă din partea autorităților locale pentru a moderniza parcul. 

În parcul din zona străzilor Tășnad 29, Brateș 2 sunt piese de mobilier care trebuie înlocuite: bănci rupte, linghișpirul se clatină, hințile sunt degradate. Gardul de sârmă rămas prezintă defecte care pun în pericol viața copiilor. Acest gard de sârmă se poate înlătura așa cum s-a făcut și pe celelalte laturi perimetrale ale parcului.

Coșurile de gunoi stau aruncate pe jos, stâlpul de fixare a acestora lipsește. Am solicitat de mai multe ori o retehnologizare/modernizare și a acestui parc. Parcul se degradează pe zi ce trece, iar joaca copiilor este afectată, iar mediul în care se joacă este unul precar”, a semnalat un clujean. 

Comentarii Facebook